Κατρούγκαλος: Η ΕΕ έχει τη βούληση για μέτρα σε βάρος της Άγκυρας

Κατρούγκαλος: Η ΕΕ έχει τη βούληση για μέτρα σε βάρος της Άγκυρας

Κενό από πλευράς ουσιαστικού περιεχομένου χαρακτήρισαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής το σημερινό Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στελέχη της ΝΔ απέδωσαν σημειολογική σημασία στην σύγκληση του Συμβουλίου, σημειώνοντας πως έχει αξία να διαμηνύουμε στην Άγκυρα πως ο ελληνικός πολιτικός κόσμος ενημερώνεται θεσμικά για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Από πλευράς ουσίας όμως, προσέθεσαν, δεν έμαθαν τίποτε που δεν ήταν ήδη γνωστό από δηλώσεις και συνεντεύξεις στον Τύπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας αιχμηρά πως το Συμβούλιο συγκλήθηκε πρωτίστως για επικοινωνιακούς λόγους.

Σύμφωνα με διαρροές, κατά την συνεδρίαση ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος επαναβεβαίωσε την εκτίμησή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την βούληση να υιοθετήσει μέτρα σε βάρος της Τουρκίας, εφόσον η Άγκυρα επιμείνει στην οδό της προκλητικότητας.

Κατά τις ίδιες πηγές το σχόλιο του ΥΠΕΞ έγινε ως απάντηση σε ερωτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία της ΝΔ, ώστε να δοθούν σαφείς απαντήσεις για θέματα που θα εξακολουθήσουν να υφίστανται μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Στελέχη της ΝΔ εκτίμησαν πάντως πως η Άγκυρα δεν θα ξεπεράσει το κατώφλι της λογικής με ενέργειες που θα οδηγούσαν σε θερμό επεισόδιο, καθότι θα ήταν επιζήμιο για την ίδια.

Διευκρίνισαν πάντως ότι ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα ενσωματώσει την ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης στην ευρύτερη συμπεριφορά του.

 

 

skai

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: