Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια

Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών του κόμματος για τη συμπεριφορά τους την προεκλογική περίοδο.

Στη συνέντευξή του στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως στην κυβέρνηση του θα υπάρχουν και τεχνοκράτες και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε ακόμη έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του debate, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι' αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή.

Στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στη μεγάλη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, για ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια». Κράτησε τις αναφορές του πατέρα του «να μην είναι αλαζόνας, είναι σοφή συμβουλή για όλους μας» και υπογράμμισε: «Μας έφτιαξε τη μέρα!».

Για το debate είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το debate ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Για τις ευρύτερες συγκλίσεις που ανέφερε: «Θα κάνω την καλύτερη κυβέρνηση. Ενδέχεται να αξιοποιηθούν πολιτικά στελέχη από άλλους χώρους χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική συμφωνία. Δεν υπάρχει καμία κοινοβουλευτική συμφωνία. Συζητάμε για πολιτικά πρόσωπα με πολιτικούς συμβολισμούς και ικανότητα αξιοποίησης χαρτοφυλακίων. Θα έχει και τεχνοκράτες. Δεν στέκομαι τόσο στο μέγεθος όσο στη σύνθεση των προσώπων όσον αφορά την κυβέρνηση».

Για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τις εκλογές».

Για το εάν μπορούν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν: «Δεν έχει αλλάξει η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι μας. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολωτική και επιθετική. Δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα. Η κουβέντα ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση και δείχνει τον πανικό ενός συστήματος εξουσίας που αντιλαμβάνεται τη βοή των επερχόμενων γεγονότων. Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο.

Είμαι πολύ ειλικρινής ότι για το 2019 δεν υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Δεν μπαίνω σε κανέναν διάλογο με τον κ. Τσίπρα, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσα λέω και για το πρόγραμμα».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη: «Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, την επόμενη ημέρα θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω ότι καταφέραμε ένα κεντροδεξιό μετριοπαθές φιλελεύθερο κόμμα εκσυγχρονίστηκε, πίεσε πολύ τα άκρα και ζητώ από τους πολίτες να αφήσουμε έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου και αυτό για την Ευρώπη θα είναι πολύ σημαντικό μήνυμα. Δίνει στη χώρα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί και πολύ σημαντικά επιχειρήματα. Μιλάμε πολύ συστηματικά στο εξωτερικό και τις αγορές εδώ και τρία χρόνια για το σχέδιό μας».

«Βεβαίως και υπάρχει θετική ανταπόκριση στη λογική ότι κάναμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Από το 2016 είχα μιλήσει να μην έχουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και τις 120 δόσεις: «Επιμένουμε πολύ στις 120 δόσεις και για τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια πιο εύκολη μεταχείριση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι αστείο μια κυβέρνηση που κυβερνά τέσσερα χρόνια να θυμάται τώρα τις επιχειρήσεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα φέρει άμεσα τη ρύθμιση, όπως έχει πει εξ' αρχής και θα εφαρμοστεί με κλιμακωτά κριτήρια, εύκολα για όσους χρωστούν έως 3000 ευρώ, δεύτερο επίπεδο τα 20.000 ευρώ και διαφορετικό επίπεδο από εκεί και πάνω».

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τη Δικαιοσύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν είναι τωρινή αυτή η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Το πρώτο νομοθέτημα ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου. Είναι η λογική ακαταννόητη σε αυτά τα θέματα. Ο Ποινικός Κώσδικας όπως ψηφίστηκε, έχει πολλά καλά και πάει μέχρι και επτά χρόνια πίσω. Από άποψη ποινικής, έχει πολλά προβλήματα. Να διορθώσουμε με σημειακές παρεμβάσεις τα άκρως προβληματικά άρθρα. Ηγεσία του Αρείου Πάγου θα ορίσουμε εμείς. Δεν καταλαβαίνω τη σπουδή του κ. Τσίπρα να τη διορίσει αυτός. Από τη στιγμή που το σύνταγμα ορίζει ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης ορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Για τη Novartis: «Το αίτημα είναι να μάθουμε τι έγινε. Προφανώς και η Βουλή πρέπει να ερευνήσει αυτήν την υπόθεση. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Ο μόνος που φαίνεται να μην ξέρει, είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για την υπόθεση Novartis».

Σε ερώτηση αν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπάρχει συνεννόηση, απάντησε: «Όχι, έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη και στα θέματα οικονομίας, αλλά και στο πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της δημοκρατίας.

Για την αναθεώρηση και το εκλογικό σύστημα: «Χάσαμε μια ευκαιρία να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες την κατεύθυνσή της. Θα την ολοκληρώσουμε, αλλά θα είναι μικρής εμβέλειας. Μπορεί να ξεκινήσει αμέσως και να τελειώσει σύντομα». «Είναι τιμή για εμάς ο κ. Πικραμένος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει, είναι δέσμευσή μου. Θα είναι ευχής έργον να αλλάξει», συμπλήρωσε.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα