ΣΥΡΙΖΑ: Να διώξει τη Μοροπούλου ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Να διώξει τη Μοροπούλου ο Μητσοτάκης

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί επίσης τα στελέχη της ΝΔ να το… σκεφτούν δυο φορές όταν θα ξανακάνουν μαθήματα ηθικής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento την Κυριακή, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ έπαιρνε παράνομα από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και το δημόσιο της ζητά την επιστροφή ποσού 71.051,43 ευρώ.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη.

 

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ

 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του.

 

Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές.

 

Η απάντηση από την Τώνια Μοροπούλου

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Τώνια Μοροπούλου τονίζει πως δεν έχει κάτι τίποτα παράνομο και πως δέχεται να επιστρέψει χρήματα αλλά αυτά που, κατά τη γνώμη της, χρωστάει πραγματικά.

 

«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια» γράφει στην ανάρτησή της η Τώνια Μοροπούλου, σημειώνοντας πως βάσει νόμου έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της αλλά όταν ξαφνικά άλλαξε ο νόμος το 2010 και έως το 2017 «ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».

 

«Ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν», σημειώνει και προσθέτει πως θεωρούσε νόμιμη την καταβολή από τη στιγμή που γινόταν από τον ασφαλιστικό φορέα. Όταν, συνεχίζει, ενημερώθηκε για την οφειλή «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω».

 

«Το πραγματικό ποσό μόνο μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα», αναφέρει η Τώνια Μοροπούλου.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα