Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει επιστροφή στις μαύρες μέρες του ΔΝΤ

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει επιστροφή στις μαύρες μέρες του ΔΝΤ

Αισιόδοξος κατηγορηματικά και ρεαλιστικά δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι το παιχνίδι γυρίζει.

Ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής, υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις μαύρες μέρες του Σαμαρά, του Βενιζέλου, και του ΔΝΤ.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όσοι βαυκαλίζονται με όνειρα ρεβάνς, εκδίκησης, στρατηγικής συντριβής της Αριστεράς, θα ξυπνήσουν απότομα στις 8 του Ιούλη. Για τις ευρωεκλογές αναφέρει ότι «προφανώς εκφράστηκε δυσαρέσκεια για πλευρές της πολιτικής μας, για προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη, ακόμα και για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην Αριστερά. Αλλά στις εθνικές εκλογές αυτό που κρίνεται είναι ποια κυβέρνηση, με ποιο σχέδιο, θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

 

«Οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς»

 

«Οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικά διεθνή ερείσματα, και σταθερές συμμαχίες, που έχουν διευρυνθεί και ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης, κι αυτό δεν είναι μυστικό, διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Είναι μια χώρα που δεν παίζει παιχνίδια με τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τόσο τη δική της, όσο και της περιοχής», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά. 

 

Επίσης, ανέφερε ότι το κλίμα για την Κύπρο και κατ' επέκταση για την Ελλάδα ήταν εξαιρετικά υποστηρικτικό κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σε αντίθεση με την Τουρκία. 

 

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως είπε, «οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται αρμοδίως από τον υπουργό των Εξωτερικών. Είπα επίσης ξεκάθαρα ότι όποιος πολιτικός αρχηγός το θελήσει μπορεί είτε να έρθει είτε να σηκώσει το τηλέφωνο να συζητήσουμε. Δεν χρειάζεται στα εθνικά θέματα να γίνεται μικροπολιτική με τέτοιο ευτελή τρόπο».

 

Κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς όπως λέει, «χειρίστηκε ανεύθυνα και ψηφοθηρικά το Μακεδονικό. Βρέθηκε αγκαλιά με τον ακραίο εθνολαϊκισμό, εγκαταλείποντας τη θέση της ΝΔ για επίλυση του προβλήματος. Και τώρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε προδότες για να κερδίσει λίγους ψήφους, μας λέει ότι αν εκλεγεί το μόνο που θα κάνει είναι να προσέχει τη κατά γράμμα τήρηση της κατά τα άλλα προδοτικής συμφωνίας».

 

«Δεν γίνεσαι πρωθυπουργός με πήλινα πόδια»

 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για την άρνησή του για τηλεμαχία των δύο, λέγοντας ότι τον υποτιμά. «Πρωθυπουργός δεν γίνεσαι με πήλινα πόδια. Πρέπει να αποδείξεις στον ελληνικό λαό ότι μπορείς να υποστηρίξεις την υπεροχή του δικού σου σχεδίου έναντι του πολιτικού σου αντιπάλου. Είναι επίσης αν θέλετε και ένα δείγμα πολιτικής εντιμότητας, να δώσεις τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν άμεση και ευθεία σύγκριση ανάμεσα στα δύο προγράμματα που υπάρχουν σήμερα στο τραπέζι και φυσικά ανάμεσα σε δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς. Τέλος, είναι και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία. Δεν σας κρύβω ότι το debate των προηγούμενων εκλογών με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι μία από τις πιο έντονες αλλά και ειλικρινείς πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχα στη διαδρομή μου. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, επέλεξε να πορευτεί με τη γραμμή Σαμαρά, που εκτιμώ ότι προδίδει και φόβο και αλαζονεία», ανέφερε

 

 

Ο κ. Μητσοτάκης μιμείται επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «ανοησία την κατηγορία ότι έχει δανειστεί στοιχεία από το πρόγραμμα της ΝΔ», σημειώνει ότι «τα προγράμματά μας είναι διαμετρικά αντίθετα και προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, που το τελευταίο διάστημα, επιχειρεί να εμφανιστεί ως "παιδί του λαού", βγάζει τη γραβάτα, σηκώνει τα μανίκια και υποδύεται πως ξέρει τι σημαίνει ψυκτικός από το Περιστέρι, μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι βάζει και μια δόση ΣΥΡΙΖΑ στην επικοινωνία του, για να την κάνει πιο εύπεπτη».

 

 

Ευτυχώς για τη Ελλάδα αποφύγαμε τον Βέμπερ

 

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να πυροβολούν τα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας που έφερε η κυβέρνησή και να προετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα επέλαση λιτότητας, την οποία ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη βαφτίσει οδοστρωτήρα, ή και κύμα μεταρρυθμίσεων. Μεταξύ αυτών αναφέρει τον «ακραίο βαυαρό, ανθέλληνα, φίλο του κ. Μητσοτάκη, τον Μάνφρεντ Βέμπερ» για τον οποίο λέει ακόμη: «Ευτυχώς για την Ελλάδα, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειές μου μαζί με τους σοσιαλιστές ηγέτες, αποφύγαμε τον φίλο του κου Μητσοτάκη για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν».

Δείτε επίσης

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα