Πολιτική σύγκρουση από τις καταγγελίες Σαμαρά για τον Ρασπούτιν

Πολιτική σύγκρουση από τις καταγγελίες Σαμαρά για τον Ρασπούτιν

Πολιτική σύγκρουση εκδηλώθηκε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατήγγειλε ότι ο λεγόμενος Ρασπούτιν είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την απάντηση του τελευταίου ότι Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγγέλει επωνύμως ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα», αλλά «υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες», ενώ κάνει λόγο για παρακράτος.

Στην ύπαρξη του «Ρασπούτιν» είχαν αναφερθεί κύκλοι της πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρίας Ελένη Ράικου τον περασμένο Οκτώβριο λέγοντας ότι επρόκειτο για πρόσωπο που εκμεταλλευόμενο την πολιτική ισχύ υπεδείκνυε στους δικαστικούς λειτουργούς με ποιο τρόπο έπρεπε να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσες. 

Αλλά και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελής, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Νοvartis και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του προσώπου του λεγόμενου «Ρασπούτιν».

Η καταγγελία Σαμαρά

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει ότι ο περιώνυμος «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης, τον οποίο έχουν κατονομάσει δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Novartis, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι πίσω από το συγκεκριμένο προσωνύµιο είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς.

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που οργάνωσαν την πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης, καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, που κάποιος, επώνυμα, αποκαλύπτει ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Στη δήλωση του, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα» και προαναγγέλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.

Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.

Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά.

Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;».

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα