Μητσοτάκης: Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο

«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη», ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα. Το πρόγραμμα θα τυπωθεί και σε γαρφή μπράϊγ. Θα διανεμηθεί μέσω του Τύπου και θα φθάσει σε όλους τους πολίτες το 18σέλιδο φυλλάδιο. Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στην Ελευσίνα το κοινωνικό συμβόλαιο.

«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες

«Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%.

Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελέστες ΦΠΑ 11% και 22%.

Δείτε απευθείας την παρουσίαση:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα