Μάχη κυβέρνησης - Αττικής Οδού για τις αυξήσεις στα διόδια - Σπίρτζης: Δεν μπορούν να κρατηθούν

Μάχη κυβέρνησης - Αττικής Οδού για τις αυξήσεις στα διόδια - Σπίρτζης: Δεν μπορούν να κρατηθούν

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαέσει η απόφαση της Αττικής Οδού να αυξήσει την τιμή των διοδίων. Ο υπ. Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης κάνει λόγο για απαράδεκτη ενέργεια και τονίζει ότι ο δρόμος πρέπει εντός του 2019 να επιστρέψει στο Δημόσιο.

Γιά «συμφέροντα που δεν μπορούν να κρατηθούν ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και επανεμφανίστηκαν... μετά από 4,5 χρόνια προεκλογικά με αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού» μιλά σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση του στις αυξήσεις των διοδίων που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ανεβάζοντας το βασικό διόδιο για τα ΙΧ στα 3 ευρώ από την 1η Ιουλίου και στα 3.30 από 1η Ιανουαρίου, από τα 2,80 που είναι σήμερα.

Ο κ Σπίρτζης κάνει λόγο για «μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια» που λαμβάνει χώρα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές «παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στο χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019».

Καλεί επίσης όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα