ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένουμε για debate Τσίπρα με Μητσοτάκη - ΝΔ: Δεν πρόκειται να γίνει

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένουμε για debate Τσίπρα με Μητσοτάκη - ΝΔ: Δεν πρόκειται να γίνει

Στα χαρακώματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πραγματοποίηση debate, με τη ΝΔ να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να γίνει μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ζητώντας debate όλων των πολιτικών αρχηγών του συνταγματικού τόξου και το ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει λέγοντας «είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε debate , αλλά επιμένουμε να γίνει μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών».

Πηγές της ΝΔ αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει debate Τσίπρα- Μητσοτάκη, επιμένοντας στη θέση που έχει εκφράσει και ο πρόεδρος της ΝΔ, δηλαδή να γίνει debate όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

«H ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

«Και απ’ αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές της Πειραιώς.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένουμε για debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών

Από την άλλη πλευρά πηγές της Κουμουνδούρου απαντώντας σε φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει απαντήσει καθαρά για τη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, υπενθυμίζουν τις απαντήσεις σε συνεντεύξεις της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, τις τελευταίες ημέρες, παραθέτοντας τα σχετικά αποσπάσματα των δηλώσεων:

Συνέντευξη Έφης Αχτσιόγλου στο ραδιόφωνο “NEWS24/7” την Πέμπτη 13/06/2019

Ερ. – Θα δεχτείτε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς;

Απ.: Εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε debate, προφανώς και θα προχωρήσουμε στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό.

Συνέντευξη Έφης Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ την Κυριακή 09/06/2019

Ερ.: Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει απρόθυμη σε debate των δύο βασικών αντιπάλων, φοβούμενη ότι η συζήτηση θα παρεκτραπεί. Αντιτείνει δε, αντιπαράθεση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα προσέλθει σε αυτήν ο κ. Τσίπρας;

Απ.: Η θέση ότι ένα debate ανάμεσα στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς αποτελεί επιλογή πόλωσης είναι κατά τη γνώμη μου μία αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Όταν μάλιστα μία τέτοια συζήτηση χαρακτηρίζεται ως "rodeo", τότε επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όχι μόνο αποφεύγει αλλά μάλλον φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση. Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να μην θέλει τη σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στο debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθόλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το debate με τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα