Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Γραμματικάκης επικεφαλής στο Επικρατείας;

Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Γραμματικάκης επικεφαλής στο Επικρατείας;

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αναμένεται ότι στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα, πλην όσων ακόμα είναι ανοιχτά κι έχουν εκκρεμότητες, οι υποψήφιοι άλλωστε περιμένουν το τελικό πράσινο φως για να ξεκινήσουν κι επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία. Οι λιγότερες έδρες που καταλαμβάνει το δεύτερο κόμμα σε κάθε περιφέρεια έφεραν πονοκέφαλο στην επιτροπή που καταρτίζει τα ψηφοδέλτια με γνώμονα την επιθυμητή σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη μέρα.

Έτοιμα είναι τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, ενδεχομένως όμως να παραμείνουν κάποιες εκκρεμότητες στο Επικρατείας ή στη Β Αθήνας. Για το Επικρατείας τα σενάρια ως τώρα ανέφεραν ότι τίθεται επικεφαλής η Έφη Αχτσιόγλου η οποία αναλαμβάνει κι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο καθώς η προκάτοχός της Ράνια Σβίγκου θέτει υποψηφιότητα στην Α Αθήνας. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες για την πρώτη θέση ακούγεται και το όνομα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη ο οποίος το 2014 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι».

Ανοιχτό ήταν έως χθες το αν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή θα κατευθυνθεί στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Για το Επικρατείας τέλος έχει ακουστεί και το όνομα του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Πάντως Κουμουνδούρου και Μαξίμου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αποφεύγοντας να επιβεβαιώσουν πληροφορίες όπως ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πόστο του Δημήτρη Τζανακόπουλου (θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α’ Αθήνας) αναλαμβάνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ή ότι υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα