Ο Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Ο Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα περάσει, σε λίγη ώρα, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να πάει σε πρόωρες εκλογές.
Η συνάντηση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για τις σχέσεις των δυο ανδρών με αφορμή την τοποθέτηση της νέας δικαστικής ηγεσίας και το εάν θα υπογράψει την σχετική απόφαση ο πρόεδρος στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αρνητικός και δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια απόφαση η οποία –όπως λένε – με μαθηματική ακρίβεια το επόμενο διάστημα θα καταπέσει από το ΣΤΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό ότι θα υπογράψει κανονικά την σχετική απόφαση καθώς και νόμιμη είναι και μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος βρίσκεται.

Οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα καλές καθώς όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία τους υπήρξε υποδειγματική και ανέφελη. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα εμπιστευόταν την άποψη του προέδρου και ο Προκόπης Παυλόπουλος έδινε ιδιαίτερη σημασία στην κρίση του πρωθυπουργού.

Ακόμα ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε σε ανύποπτο χρόνο ότι θα προτείνει και πάλι πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο παρά το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίστηκε επιφυλακτική στο να δηλώσει ποιόν θα προτείνει για το αξίωμα του προέδρου.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία κρίση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα όσοι ξέρουν λένε ότι και οι δυο πλευρές κινήθηκαν πάντοτε με σεβασμό στους θεσμούς και στα δικαιώματα που είχε η κάθε πλευρά.

Newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα