Τις προτάσεις για φορολογία, εργασία και κοινωνικό κράτος παρουσιάζει ο Τσίπρας

Τις προτάσεις για φορολογία, εργασία και κοινωνικό κράτος παρουσιάζει ο Τσίπρας

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανοίγει και επίσημα την προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, αύριο το βράδυ στις 20:00, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα ψηφοδέλτια το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει κλείσει.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει ως βασικούς άξονες τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος, την οικονομία και τη φορολογία. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι προγραμματικές προτάσεις στον τομέα της φορολογίας, δεδομένου ότι μετά τις ευρωεκλογές σήμανε το καμπανάκι και αποφασίστηκε το πρόγραμμα να επικεντρώσει σε εξαγγελίες για την ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο επενδύει στην αντιπαράθεση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό της ΝΔ. Σε αυτή την κατεύθυνση έδειξε άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τις ευρωεκλογές όσο και στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές η ΚΕ συνεδρίασε σε βαρύ κλίμα, λόγω των μετατάξεων που αν και βασίζονταν στο πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο που είχε προ μηνών λάβει διακομματική συναίνεση, χρεώθηκαν στην κυβέρνηση ως «ρουσφέτια» της τελευταίας στιγμής. Η κυβέρνηση βασιζόμενη ακριβώς στη διακομματική συναίνεση και το γεγονός ότι οι μετατάξεις αξιοποιήθηκαν και από άλλα κόμματα ή μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, δεν επέδειξε πολιτικά αντανακλαστικά και άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λίγο πριν την κοινοβουλευτική αυλαία ξεσηκώνοντας αντιπολιτευτικές αντιδράσεις κι ενώ οι δημοσκοπήσεις εν όψει της νέας προεκλογικής περιόδου τρέχουν. Το πλήγμα για την κυβέρνηση έγινε ακόμη μεγαλύτερο από την εμπλοκή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου λόγω της μετάταξης της κόρης της από τα ΕΛΤΑ στη Βουλή, γεγονός για το οποίο απολογήθηκε και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια.

Με αφορμή τα παραπάνω στην ΚΕ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε συστάσεις λέγοντας ότι «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα