Διαλύεται η Βουλή: Ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα

Διαλύεται η Βουλή: Ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής για την προκήρυξη εθνικών πρόωρων εκλογών. Αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, δρομολογώντας τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, που είχε προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ενώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Για τη διάλυση της Βουλής, όπως μετέδωσε ο Alpha, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικαλεστεί εθνικούς λόγους.

Στη συνέχεια θα πρέπει το προεδρικό διάταγμα να θυροκολληθεί, προκειμένου να λήξει η τρέχουσα σύνοδος της Βουλής και η χώρα να μπει επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει, στις 20:00, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα