Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή ηττημένος και θλιμμένος αλλά περήφανος για το Ποτάμι

Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή ηττημένος και θλιμμένος αλλά περήφανος για το Ποτάμι

Αποχωρώ από τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος αλλά περήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην Πατρίδα. Ελπίζω ότι ο σπόρος που φυτέψαμε θα ξαναφυτρώσει”. Με αυτη τη φράση επέλεξε να αποχαιρετήσει τη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια . 

Ο κ. θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα βρεθεί σε άλλο κόμμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα ή καλύτερα μαούνα στο δικό μου σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. Μασκαριλίκια λένε στο χωριό μου για αυτόν που βρίσκει δικαιολογίες για να μην κάνει όσα έχει δεσμευθεί”.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης έκανε απολογισμό της κοινοβουλευτικής παρουσίας του Ποταμιού εστιαζόμενος στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πέρασαν επειδή το Ποτάμι έβαλε πλάτη . Κάνοντας αυτοκριτική ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως αυταπάτη την αίσθησή του ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα συνεργαζόμενος με παλιές δυνάμεις ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσαν οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ: “Ο Ευάγγελος  Βενιζέλος έκανε την τελευταία του ομιλία με παρόντα μόνο έναν βουλευτή από τους 19 που έχει το κόμμα του. Μην μας πιάσουν σε καμιά φωτογραφία να χειροκροτάμε τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού. Τι ντροπή “ είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναγνώριση του πολιτικού του θάρρους από τον Παύλο Πολάκη: “Μπορεί να έχουμε πολλές διαφορές όμως η αναγνώριση από μέρους του κ. Θεοδωράκη της ήττας που δέχθηκε το κόμμα του συνιστά πολιτικό θάρρος που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε” είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας διαδεχόμενος στο βήμα τον κ. Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα