Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συμμετέχω στις εκλογές

Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συμμετέχω στις εκλογές

Τι είπε αποκλειστικά στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", μετά τον σάλο που ξέσπασε για την μετάταξη της κόρης της.

Την απόφαση της, ως ένδειξη έμπρακτης μεταμέλειας για την μετάταξη της κόρης της απο τα ΕΛΤΑ στην Βουλή, να μην ειναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε μέσω του ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως προσέθεσε, «δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές», σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της πίεσης και του σάλου που ξέσπασε για την μετάταξη της κόρης της στην Βουλή.

 Αξιοποιήθηκαν γνωριμίες

Οι δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία παραδέχτηκε πως η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή εξαιτίας των διασυνδέσεών της, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε:
 
«Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"… τα προσόντα (σ.σ. της κόρης της) τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, αυτή εργαζόταν».
 
Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κόρη της υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, όπου και δούλεψε στην επαρχία, αλλά ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της βάσει προσόντων.
 
«Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε στην απάντησή της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έτσι επέλεξε τη Βουλή των Ελλήνων.
 
Όπως είπε, αρχικά υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας.
 
Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η κόρη της δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, αφού ήδη εργαζόταν σε αυτό και πριν τη μετάταξή της στη Βουλή.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα