Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά το σάλο για μετατάξεις και Ποινικό Κώδικα

Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά το σάλο για μετατάξεις και Ποινικό Κώδικα

Οι απανωτές αστοχίες υπουργών, αλλά και τα βολέματα συγγενών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή οδήγησαν το Μαξίμου σε οπισθοχώρηση για να μην υπάρξει νέα απώλεια ψηφοφόρων. 

Η αρχή έγινε με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είχε πάρει από νωρίς το μήνυμα ότι οι διατάξεις για τον βιασμό προκαλούσαν έντονη δυσαρέσκεια σε γυναικείες οργανώσεις, αλλά και σε «συντρόφους» όμως δεν έκανε πίσω. Χρειάστηκε νέα παρέμβαση της Διεθνούς  Αμνηστίας, αλλά και οι αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν στο σημείο να απειλούν με καταψήφιση για να προχωρήσει την τελευταία στιγμή σε νομοτεχνική βελτίωση για να κατευνάσει τις εντονότατες ενστάσεις.

Νέο «πονοκέφαλο» προκάλεσαν όμως οι 30 και πλέον μετατάξεις (οι περισσότερες συγγενών και βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχονταν ότι χωρίς διασυνδέσεις η κόρη της δεν θα καταλάμβανε τη θέση στο Κοινοβούλιο.

Οι σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν αργά το μεσημέρι την παραίτηση δύο θυγατέρων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης που είχαν μεταταχθεί στο Ίδρυμα της Βουλής.

Όπως προέκυψε αυτό ήταν το πρώτο «κύμα» καθώς το απόγευμα ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» οι μετατάξεις.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προφανώς ζήτησε το ζήτημα να λήξει άμεσα ώστε να σταματήσει ο θόρυβος.

Ο Νίκος Βούτσης επέμεινε πάντως ότι  αυτό που έγινε είναι νόμιμο. Εξήγησε ότι πρόκειται για το νόμο της  κινητικότητας στον οποίο η Βουλή εντάχθηκε καθυστερημένα.

«Η διαδικασία  ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε πριν από 3 εβδομάδες  τόνισε είναι νόμιμη» τόνισε και πρόσθεσε «αν και δεν υποκρύπτει Συριζαϊκό τσουνάμι επειδή δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα αναστέλλουμε την περαιτέρω διαδικασία. Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και με εντολή δική μου αναστέλλουμε τις υπόλοιπες μετατάξεις. Αυτό δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία για το θέμα».

Ο Νίκος Βούτσης κράτησε αποστάσεις από όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Ο καθένας παίρνει την ευθύνη των δηλώσεων που κάνει. Αν είναι δυνατόν να πω αν ήταν ατυχής εύστοχη ή άστοχη» δήλωσε. 

Τέλος αναφερόμενος στην μετάταξη της πρώην συζύγου του ανέφερε ότι είναι στη Βουλή από το 2007 πριν εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής.  «Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα