Εθνικές εκλογές 2019: Τα πρόσωπα που "κλειδώνουν" για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικές εκλογές 2019: Τα πρόσωπα που "κλειδώνουν" για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις πρόωρες Εθνικές Εκλογές, που όπως ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου.

Ειδικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχοντας να διαχειριστούν τη βαριά ήττα με σχεδόν 9,5 μονάδες στις Ευρωεκλογές αλλά και τη βαριά ήττα στις Αυτοδιοικητικές εκλόγές, προσπαθούν να βρουν τους τρόπους που θα βγουν από την εσωστρέφεια αλλά, κυρίως ποια θα είναι τα πρόσωπα που μπορούν να εμπνεύσουν το κόμμα και τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha στο κεντρικό του δελτίο επέρχεται αναδιάταξη στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον «πρωινό καφέ» κάθονται οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Φλαμπουράρης. Από σήμερα το πρωί στο ίδιο επιτελείο συμμετέχει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νίκος Μπίστης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει κάποια πρόσωπα για τα ψηφοδέλτια ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή τουΣΥΡΙΖΑ που θα εγκρίνει αυτά τα ψηφοδέλτια αλλά και για να οριστεί ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος αναμένεται να ριχτούν στη μάχη στην Α’ Αθήνας. Στην Α’ Αθήνας επίσης αναμένεται να κατέβει και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στη Β’ Αθήνας-Βόρειος τομέας αναμένεται να κατέβει ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Τάσος Πετρόπουλος. Ο Αλέξης Χαρίτσης πιθανά να μετακομίσει στη Β’ Αθήνας-Νότιο τομέα μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τη Θεανώ Φωτίου και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Βίτσας φαίνεται να κατεβαίνουν στη Β’ Αθήνας – Δυτικό τομέα μαζί με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο η Έφη Αχτσίογλου να διεκδικήσει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ ενώ δεν είναι απίθανο να διεκδικήσει και θέση στο Επικρατείας μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη. Στο τραπέζι είναι και το όνομα του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η Κουμουνδούρου για την Α’ Θεσσαλονίκης φαίνεται να προσανατολίζετι στην Κατερίνα Νοτοπούλου και την Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Μάχη αναμένεται να δοθεί στην Κρήτη. Σταθάκης και Πολάκης θα κονταροχτυπηθούν στα Χανιά ενώ στο Ηράκλειο ο Σπύρος Δανέλλης με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα