Φρένο στις βουλευτικές τροπολογίες - Φάμελλος: Είναι απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Φρένο στις βουλευτικές τροπολογίες - Φάμελλος: Είναι απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον καταιγισμό βουλευτικών τροπολογιών ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος αποκάλυψε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας ήταν να μη γίνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.

"Αυτή είναι η γραμμή, με αυτή πορευόμαστε" είπε ο κ. Φάμελλος.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού θα βάλει φρένο στις ορέξεις των βουλευτών να περάσουν ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής καθώς οι βουλευτικές τροπολογίες έχουν φτάσει τις 14 και μάλιστα με αυξητική τάση.

Σοβαρές ενστάσεις για την απόρριψη των βουλευτικών τροπολογιών ήγειρε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία έχει καταθέσει πέντε τροπολογίες με την κατάσταση στο εσωτερικό της Κ.Ο να παραπέμπει σε ανταρσία.

"Όσο είναι σε εξέλιξη το κοινοβουλευτικό έργο, έχουν δικαίωμα αν όχι υποχρέωση οι βουλευτές να καταθέτουν τις απόψεις τους στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι συλλήβδην δεν θα γίνονται αποδεκτές οι τροπολογίες των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών.Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν την άποψή τους" είπε.

Με την άποψη της κ. Θεοπεφτάτου συντάχθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ.Βαγιωνάκη λέγοντας ότι είναι δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν τροπολογίες.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα