Εκλογές 2019: Ηχηρά ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Οι μεταγραφές που θα συζητηθούν

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει ένα αβαντάζ σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2019. Ωστόσο οι άνθρωποι του κόμματος θέλουν να έχουν τους κατάλληλους στα ψηφοδέλτια τους προκειμένου να πάρουν τη νίκη και την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Στόχος της ΝΔ είναι να πάρει ψηφοφόρους από διάφορα κοινωνικά στρώματα. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι προσθήκες βουλευτών που έχουν παρουσία σε άλλα κόμματα.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι πρώην βουλευτές του ποταμιού. Εκτός του Ιάσονα Φωτήλα και του Χάρη Θεοχάρη που ανεξαρτητοποιήθηκαν και προσχώρησαν στη ΝΔ πριν διεκδικήσουν τώρα την επανεκλογή τους σε Αχαΐα και Νότιο Τομέα Αθήνας αντίστοιχα, υποψήφιοι βουλευτές θα είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός (Νότιος Τομέας Αθήνας) και ο Γιώργος Αμυράς. Ο τελευταίος για λίγο δεν μπήκε στην Ευρωβουλή και όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα.

Εκλογές 2019: Οι κινήσεις της ΝΔ

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας (Α’ Αθήνας). Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Κατερίνα Μάρκου, η οποία δεν εξελέγη ευρωβουλευτής και οι φήμες την θέλουν να διεκδικεί την επανεκλογή της στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Άλλες δυο μεταγραφές της Νέας Δημοκρατίας είναι οι Γιώργος Κατσιαντώνης και Γιάννης Καλλιάνος. Οι δύο πρώην της Ένωσης Κεντρώων που θα πολιτευτούν στη Λάρισα και το Νότιο Τομέα Αθήνας αντίστοιχα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ και βρέθηκε στη ΝΔ. Μέσα στις επιλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται και ο Πέτρος Τατσόπουλος που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ο Βόρειο Τομέα Αθήνας.

Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας πρωταγωνιστεί ο αθλητισμός. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει τον πρώην ποδοσφαιριστή, Τάκη Φύσσα, και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που έκανε μεγάλη καριέρα στο χώρο του μπάσκετ. Υποψήφιοι, επίσης, με τη ΝΔ θα είναι αρκετοί δημοσιογράφοι: ο Αντώνης Πανούτσος και ο Γιάννης Λοβέρδος (Δυτικός Τομέας Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος και ο κ. Μητσοτάκης), ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (Νότιος Τομέας Αθήνας), ο Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά), ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθήνας), Θόδωρος Ρουσόπουλος (Βόρειος Τομέας Αθήνας) και η Φωτεινή Πιπιλή (Α’ Αθήνας).

 

pagenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα