Εκλογές 2019: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία αναλαμβάνει και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο. Η υπουργός θα καταλάβει την μια από τις δυο θέσεις που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να δώσει σε κομματικά στελέχη. Την δεύτερη θέση θα την καταλάβει ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας μαζί με πολλούς άλλους όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να κατέβει στον Νότιο τομέα όπου θα βρίσκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να κατέβει στην Μεσσηνία. Στον Νότιο τομέα θα κατέβει και η Θεανώ Φωτίου.

Η αλήθεια είναι ότι στην Β Περιφέρεια αναμένεται να υπάρξει πραγματικός συνωστισμός καθώς εκεί θα πολιτευτούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου (Β τομέας), ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στον (Β τομέα).

Η υποψήφια ευρωβουλευτής, τραγουδίστρια Ραλλία Χριστίδου αναμένεται να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του Νότιου τομέα ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια να βρεθεί και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα κατέβουν η Κατερίνα Νοτοπούλου και η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Από τον Πειραιά στον Δ τομέα θα μετακομίσει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ περιφέρεια αναμένεται να αλλάξει και ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος καλοβλέπει το Υπόλοιπο Αττικής.

Στα Χανιά θα κονταροχτυπηθούν ο Γιώργος Σταθάκης με τον Παύλο Πολάκη.

Στα ψηφοδέλτια θα ενταχθούν και στελέχη από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά. Ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος πιθανότατα στην Β περιφέρεια, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μάλλον στην Α Αθήνας και ο Θάνος Μωραΐτης πιθανότατα στην Αιτωλοακαρνανία όπου εκεί όπως είναι γνωστό εκλέγεται ο Γιώργος Βαρεμένος.

Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι γνωστό παρέμειναν μετά το τέλος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Β Αθήνας στον δ τομέα, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία θα κατέβει στην Μαγνησία και ο Βασίλης Κόκκαλης στην Λάρισα.

 

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα