Η πρώτη δημοσκόπηση για τις πρόωρες εθνικές εκλογές: Δείτε αναλυτικά

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις πρόωρες εθνικές εκλογές: Δείτε αναλυτικά

Προβάδισμα 9% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 36,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά της ΝΔ αναμένεται να κυμανθούν από 31,5% έως 36,5% ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ από 22,5% έως 27,5%
 Κι ενώ περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η... συζήτηση πάει ήδη στις εθνικές. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει πως άμεσα θα προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και η πρώτη δημοσκόπηση είναι εδώ. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ και είναι αποκαλυπτικά. Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και η μάχη του... "χρυσού" 3% που δίνει αυτομάτως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Μπορεί σήμερα, Κυριακή 02.06.2019, όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο πολλοί σκέφτονται από τώρα τις… εθνικές εκλογές και η δημοσκόπηση που παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ… βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση!

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πριν από 7 βράδια, μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, πως θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποψινής εκλογικής διαδικασίας.

Εκεί όπου η ΝΔ θα πάει με απόλυτο στόχο την αυτοδυναμία,

Με φόντο, λοιπόν, τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΚΑΪ δημοσιεύει την πρώτη δημοσκόπηση! Μια δημοσκόπηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο όσον αφορά στην διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ, όσο και αναφορικά με την κατάσταση στην… ουρά.

Εκεί όπου τα «μικρά» κόμματα θα στοχεύσουν στο πολυπόθητο 3% που θα τους δώσει το «εισιτήριο» για την Βουλή.
Αυτά «λέει» η πρώτη δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 36,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά της ΝΔ αναμένεται να κυμανθούν από 31,5% έως 36,5% ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ από 22,5% έως 27,5%.

Έτσι, η ανώτατη τιμή της διαφοράς των δυο κομμάτων, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μπορεί να φθάσει τις 14 μονάδες, ενώ η δυνητικά χαμηλότερη τις τέσσερις.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με 9,5%, (διακύμανση από 6,5% έως 9,5%) ακολουθούμενο από το ΚΚΕ με 6,5% και τη Χρυσή Αυγή με 6%.

Ποσοστά που τους τοποθετούν σε θέση διεκδίκησης της εισόδου τους στη Βουλή, δίνει η δημοσκόπηση τόσο στην «Ελληνική Λύση» (από 3% – 5%) όσο και στο «Μέρα 25» (από 2% – 4%).

Αντιθέτως, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων δεν φαίνεται να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στη Βουλή ακόμη και αν τα πσοσοστά τους κινηθούν στις ανώτατες τιμές της δημοσκοπικής πρόβλεψης.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τα ποσοστά για τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι αναλυτικά τα εξής

ΝΔ: 31,5% – 36,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,5% – 27,5%

ΚΙΝΑΛ: 6,5% – 9,5%

ΚΚΕ: 4,5% – 6,5%

ΧΑ: 4% – 6%

Ελληνική Λύση: 3% – 5%

ΜέΡΑ25: 2% – 4%

Πλεύση Ελευθερίας: 1% – 2%

Ποτάμι: 1% – 2%

Ένωση Κεντρώων: 1% – 2%

Άλλο κόμμα: 3% – 6%

Αναποφάσιστοι: 6,5% δημοσκόπηση
Τα ποσοστά των κομμάτων… αλλιώς
δημοσκόπηση δημοσκόπηση δημοσκόπηση

Η έρευνα της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διθενεργήθηκε το διάστημα 30ης Μαϊου – 1 Ιουνίου επί δείγματος 1358 ενηλίκων με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα