Ευρωεκλογές 2019: Έχασε την έδρα ο Βαρουφάκης - Ανατροπή με Ζαγοράκη - Αμυρά για την 8η έδρα της ΝΔ

Ευρωεκλογές 2019: Έχασε την έδρα ο Βαρουφάκης - Ανατροπή με Ζαγοράκη - Αμυρά για την 8η έδρα της ΝΔ

Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως δίνουν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Γιώργος Αμυράς για την κατάληψη της όγδοης έδρας της ΝΔ στην Ευρωβουλή.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής έχει περάσει μπροστά από τον κ. Αμυρά σε σταυρούς.

Χάνει την έδρα το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη  στις ευρωεκλογές,  με την ενσωμάτωση πάνω από 94% η Σοφία Σακοράφα μένει εκτός ευρωβουλής. 

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα εκλογών και τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη χάνει την έδρα στην ευρωβουλή.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχει ενσωματωθεί το 96,44% των εκλογικών τμημάτων, με την ΝΔ να εκλέγει οριστικά 8 ευρωβουλευτές, μετά την απώλεια της έδρας από τον MeRA25. Σε θρίλερ εξελίσσεται, το αν αυτήν την έδρα θα καταλάβει ο απερχόμενος ευρωβουλευτής του κόμματος Θοδωρής Ζαγοράκης ή ο προερχόμενος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στην 8η θέση.

Σε ό,τι αφορά στους δήμους, στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα. Ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη δεν έχει ξεκαθαρίσει, ποιος εκ των κ.κ. Ζέρβα και Ορφανού θα είναι αντίπαλος του Ταχιάου στον β΄ γύρο. Με ενσωματωμένο το 91,16% των εκλογικών τμημάτων, στην 2η θέση βρίσκεται επί του παρόντος ο συνδυασμός του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα με 16.652 ψήφους, έναντι 16.328 ψήφων που έχει προς το παρόν ο συνδυασμός του κ. Γιώργου Ορφανού.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα