Εθνικές εκλογές 2019: Γιατί η 7η Ιουλίου θεωρείται επικρατέστερη ημερομηνία

Εθνικές εκλογές 2019: Γιατί η 7η Ιουλίου θεωρείται επικρατέστερη ημερομηνία

Στο τραπέζι άρχισαν να πέφτουν οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της προηγούμενης Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ακούστηκε η τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Συγκεκριμένα το σενάριο για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου θεωρούνταν το επικρατέστερο.

Το συγκεκριμένο σενάριο όμως φαίνεται πως συναντά ένα εμπόδιο και αυτό είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το σενάριο να γίνουν οι εκλογές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου απομακρύνεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και με δεδομένο πως οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 2 Ιουλίου, πλέον η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Ο πρωθυπουργός όπως ήδη έχει ανακοινώσει θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο  των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα αν όντως η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η ημερομηνία που θα στηθούν και πάλι κάλπες.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα