Δημοτικές εκλογές 2019, Θεσσαλονίκη: Μπορεί να έβγαλαν περιφερειάρχη αλλά θα ψηφίσουν πάλι

 Δεύτερος γύρος εκλογών πρόκειται να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τον κεντρικό δήμο, η μάχη του δεύτερου γύρου στις δημοτικές εκλογές 2019 θα δοθεί στους δήμους Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου.

Από τον πρώτο γύρο εκλέγονται οι Λάζαρος Κυρίζογλου στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Διαμαντής Λιάμας στον Δήμο Βόλβης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος στον Δήμο Θέρμης, Σίμος Δανιηλίδης στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Είναι επίσης πιθανόν να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και στον Δήμο Χαλκηδόνας. Εκεί σε ποσοστό 59,70% των εκλογικών τμημάτων, προηγείται ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος με ποσοστό 51,35% και ακολουθούν ο Κ.Σαραφίδης με 21,19%, ο Μ. Μηντσιούδης με 16,52%, ο Μ. Μηντζαρίδης με 6,31% και ο Π. Μαρκίδης με 4,62%.

Από τους δήμους στους οποίους θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος εκλογών τα στοιχεία μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Στον Δήμο Δέλτα, σε ποσοστό 84,21% των εκλογικών τμημάτων, προηγείται ο Μίμης Φωτόπουλος με 25,19%, και ακολουθούν ο Γιάννης Ιωαννίδης με ποσοστό 23,24% ο Γιώργος Γλώσσης με 20,14%, ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος με 15,71%, ο Σπύρος Σταματάκης με 9,73% και η Λίνα Χατζηκυριάκου με 6,00%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα