Συσκέψεις ξεκινά τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης - ΝΔ: Οι Έλληνες έδωσαν τη λύση

Συσκέψεις ξεκινά τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης - ΝΔ: Οι Έλληνες έδωσαν τη λύση

Συσκέψεις με συνεργάτες του και στελέχη της ΝΔ ξεκινάει από τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα ζητήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε ήδη τα τηλεφωνήματα για συγχαρητήρια από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο αναμένεται αν συναντηθεί τη Δευτέρα.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του και πριν ακόμη ο κ. Τσίπρας ανακοινώσει ότι θα ζητήσει πρόωρες εκλογές, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα νέες περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού αμέσως εμτά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη», επεσήμανε στη δήλωσή του ο Κυρ. Μητσοτάκης, «από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης.

ΝΔ: Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα