Τσίπρας: Πάμε για εκλογές στις 30 Ιουνίου

Τσίπρας: Πάμε για εκλογές στις 30 Ιουνίου

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας. «Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών, θα ζητήσω από τον ΠτΔ, πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων ευρωεκλογών και περιφερειακών εκλογών, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε εκλογές.

Όπως είπε, η κυβέρνηση πορεύτηκε για 4 χρόνια με τεράστιες δυσκολίες, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη, και στη συνέχεια έθεσε στο λαό ένα πρόγραμμα για την ανάκαμψη.

Σημείωσε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για τη χώρα: Ή έξοδος από τη λιτότητα ή η επιστροφή στο σκοτάδι των ολιγαρχών και του ΔΝΤ.

"Το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως είπε, παρά το ότι εμπεδώνει την πρωταγωνιστική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών.

Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα είπε, συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές μου και τις αρχές της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση, είναι η ψυχή μου.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών. Η τελική ετυμηγορία όμως, ανήκει πάντα στον λαό. Δεν πρόκειται να το βάλω στα πόδια και να παραιτηθώ από τη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.

Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών, θα ζητήσω από τον ΠτΔ, πρόωρες εκλογές, σημείωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα