Τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών

 Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές με διαφορά που φτάνει τις 9,51 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εκτίμηση της Singular Logic, κάτι που αποτυπώνεται και στον χρωματικό χάρτη της Ελλάδας.

Όπως φαίνεται μετά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και την ενσωμάτωση στο 75%, όλοι οι νομοί της Ελλάδας είναι μπλε, έχοντας πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία (33,25%), ενώ εξαιρούνται οι νομοί Αχαΐας, Άρτας, Χανίων και Ηρακλείου, όπου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (23,74%), όπως και στο Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών και στη Β' Πειραιώς.

Να σημειωθεί ότι στον νομό Ροδόπης πρώτο κόμμα είναι το ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας).

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προηγείται σε σταυρούς από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, η οποία φέρεται να εκλέγει 7 ευρωβουλευτές, δύο περισσότερους σε σχέση με το 2014. Σε εκλόγιμες θέσεις βρίσκονται ακόμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ακολουθούν αλλά χωρίς προς το παρόν να εξασφαλίζουν θέση στο ευρωκοινοβούλιο οι Γιώργος Αμυράς, ο Δημήτρης Καιρίδης, η Βίκυ Φλέσσα και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να διατηρεί τις 6 έδρες, προηγούνται κατά σειρά οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης, ενώ ακολουθούν οι Γιάννης Μουζάλας, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Σπύρος Δανέλλης.

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως θα λάβει ξανά δύο έδρες, τις οποίες είναι πολύ πιθανό να επανακαταλάβουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, η οποία ωστόσο φέρεται να «απειλείται» από τον Νίκο Παπανδρέου.
ADVERTISING
inRead invented by Teads

Διατηρεί όπως φαίνεται τη δύναμη των δύο εδρών και το ΚΚΕ, στο ψηφοδέλτιο του οποίου προηγούνται οι Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ενώ ακολουθούν η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή πέφτει από τις τρεις στις δύο έδρες, τις οποίες με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση καταλαμβάνουν ο Ιωάννης Λαγός και ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου ή ο Ιωάννης Παππάς.

Η έδρα της Ελληνικής Λύσης πάει με σιγουριά στον επικεφαλής του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ αν λάβει έδρα και η ΜέΡΑ 25 τότε στην ευρωβουλή θα πάει η Σοφία Σακοράφα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα