Χαρίτσης: Φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την διαδικασία

Χαρίτσης: Φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την διαδικασία

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο υπουργός είπε ότι εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας «στην πιο σύνθετη και απαιτητική εκλογική διαδικασία που κλήθηκε να διοργανώσει το ελληνικό κράτος», καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες και μάλιστα με σταυρό.

Σημείωσε ακόμα «φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την διαδικασία», καθώς υπήρξε συνεργασία εδώ και αρκετούς μήνες του υπουργείου Εσωτερικών με τις δικαστικές αρχές, τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για τα προβλήματα που προέκυψαν αλλά όπως διευκρίνισε ήταν σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα, που όπως είπε αντιμετωπίστηκαν «χάρη στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν και κυρίως χάρη στην ωριμότητα και την κατανόηση που επέδειξαν οι πολίτες».

«Η άριστη ανταπόκριση όλων των στελεχών μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να οργανώσει αντίστοιχες απαιτητικές διαδικασίες στο μέλλον ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα