Ευρωεκλογές – Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές – Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για την ευρωκάλπη οι πολίτες έδωσαν ένα 31% στη Νέα Δημοκρατία, 24% στον ΣΥΡΙΖΑ. Την πεντάδα κλείνουν το ΚΙΝΑΛ με 7%, τη Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες η σημερινή μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων.

Στην συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ενισχυμένος με 60%. Χάνοντας 15% προς τη ΝΔ, 3% προς το ΚΙΝΑΛ και άλλο 3% προς το Μέρα25. Ένα 7% παραμένει σε μία «Γκρίζα ζώνη».

Η ΝΔ βελτίωσε την δική της συσπείρωσή κατά μία μονάδα, όμως είναι ήδη ψηλά, στο 84% πλέον, και συνεπώς να περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι μικρότερα.

Άλλωστε μόνον το 5% των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή θέλουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στήριξε την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27%.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse η ψήφος των αναποφάσιστων δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά. Παράλληλα όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα.

Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρωκάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τις 13 μονάδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα