Αποκάλυψη Τσίπρα για αύξηση 50 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους

Αποκάλυψη Τσίπρα για αύξηση 50 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους

Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης και το 2019, βάσει των δυνατοτήτων της οικονομίας, με βάση τις προβλέψεις της Eurostat και για τα πλεονάσματα του 2018 και για την πορεία του 2019» και  απάντησε στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για αύξηση της κατώτατης σύνταξης: 

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα της οικονομίας στους πιο αδύναμους. Άρα αν από 384 ευρώ που είναι σήμερα η κατώτατη σύνταξη αυξηθεί πιθανότατα κατά 50 ευρώ, αυτό το πενηντάρικο για αυτόν που έχει  μια σύνταξη των 500 ευρώ θα σημαίνει 10% αύξηση». 

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα της οικονομίας στους πιο αδύναμους» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα». 

Για τον Κουφοντίνα και τα Εξάρχεια

Σχετικά με τον Κουφοντίνα και το τι απαντάει στην κατηγορία ότι υπάρχει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που «χαϊδεύει» τους αντιεξουσιαστές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας που υπάρχουν γενικά στην κοινωνία αλλά πρόσθεσε ότι  πρέπει να αποφευχθεί η πολιτική εκμετάλλευση των φαινομένων βίας γιατί «στο τέλος κερδίζουν αυτοί» ( όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις). 

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και υποστήριξε ότι έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών  στην περιοχή των Εξαρχείων. Παραδέχθηκε όμως ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τον Δήμο, το ΕΜΠ και τους κατοίκους για το τι  μπορεί να γίνει σχετικά με «μειοψηφικές ομάδες» που δρουν στην περιοχή.  

Ο πρωθυπουργός  υποστήριξε επίσης για την απόφαση αναίρεσης του απορριπτικού βουλεύματος για την άδεια του  Κουφοντίνα ότι είναι αμιγώς θέμα Δικαιοσύνης και ότι ο κ. Μητσοτάκης μην έχοντας απαντήσεις σε άλλα ζητήματα θέλει να στρέψει τη συζήτηση σε θέματα ασφάλειας. «Η ασφάλεια είναι ένα λαϊκό αίτημα» τόνισε και συμπλήρωσε:  «Και εμένα δε μου αρέσει που ο Καλαμπόκας, ο δολοφόνος του Τεμπονέρα,  κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά αυτός είναι ο νόμος».   

 Ευρωεκλογές και… Ρουβίκωνας

«Ζητώ την ψήφο για να έχω την πολιτική νομιμοποίηση να πω όχι στον Βέμπερ για πρόεδρος της Επιτροπής», συνέχισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση… Ρουβίκωνα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι χαϊδεύουμε τους αντιεξουσιαστές: Να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης οι πράξεις βίας. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα», απάντησε.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα