Τσακαλώτος: Είχα πει όσο πιο αργά τόσο πιο καλά για τις εθνικές εκλογές

Τσακαλώτος: Είχα πει όσο πιο αργά τόσο πιο καλά για τις εθνικές εκλογές

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη μείωση του αφορολογήτου άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHΑ.

«Τον Σεπτέμβρη του 2019 όλες οι χώρες πρέπει να παρουσιάσουν στην ΕΕ το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Εκεί θα έχουμε ένα σενάριο βάσης και τις αντιπροτάσεις μας. Εμείς περιμένουμε ακόμη καλύτερη χρονιά στον τουρισμό και θα έχουμε μια ισοροπημένη πολιτική που θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι ανάλογη τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και σε ότι αφορά την περικοπή των συντάξεων η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας και τις επισημάνσεις για υστέρηση εσόδων στον προϋπολογισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ανάλογες ειδήσεις είχαμε πρόπερσι και πέρυσι. «Είμαστε ακριβώς πάνω στο σχέδιο που έχουμε φτιάξει από το καλοκαίρι όταν βγήκαμε από το μνημόνιο...» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε πάντως να απαντήσει ευθέως αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και του ΕΚΑΣ ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις από το εξωτερικό για το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν περιμέναμε πως αυτοί από το ΕΛΚ θα μας έλεγαν μπράβο!

Τέλος, σε ότι αφορά τις επικείμενες εκλογές απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα και τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις και περιορίστηκε να πει πως το ρεύμα στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια θυμίζει το ρεύμα του 2014. «Είχα πει όσο πιο αργά τόσο πιο καλά για τις εθνικές εκλογές» είπε καταλήγοντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

 protothema.gr/Alpha

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα