Η πρόβλεψη του Politico για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα

Μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές, που δημοσίευσε σήμερα στην διαδικτυακή του έκδοση το Politico.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα 9,32 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνώντος κόμματος, από 9,5% που ήταν η διαφορά πριν από μία εβδομάδα.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,14% έναντι 25,82% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,47%, η Χρυσή Αυγή με 7,22%, το ΚΚΕ με 6,38%, η Ελληνική Λύση με 2,52%, η Ένωση Κεντρώων με 2,44%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,72%, Το Ποτάμι με 1,56%, το MeRA25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 1,42%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3% και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,18%.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Politico, η ΝΔ θα εκλέξει 9 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 7, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή από δύο και το ΚΚΕ έναν.

Η πρόβλεψη του Politico βασίζεται στα δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο, που προβλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα