Γεροβασίλη: Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν, η παράσταση της ΝΔ έπεσε στα βράχια

Γεροβασίλη: Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν, η παράσταση της ΝΔ έπεσε στα βράχια

Το κλίμα που εισπράττουμε σε όλη την περιοδεία στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό. Και νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Γιώργου Παγάνη και Αναστασίας Γιάμαλη η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό που προσπάθησε να στήσει, δηλαδή ότι η παράσταση νίκης και η παράσταση της πρωτιάς και του πολύ ικανού Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όλη αυτή η παράσταση, έπεσε στα βράχια. Άλλη μια αποτυχία η οποία αυτή τη φορά όμως είναι καθοριστική, όλης αυτής της προσπάθειας και όλων αυτών των δήθεν προβλέψεων».

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ ως δημοσκόπηση, υπογράμμισε η υπουργός, είναι η ανταπόκριση των πολιτών απέναντι στο κάλεσμα των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές. Και εδώ οι πολίτες προσέρχονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν την Ελλάδα και να μην αφήσουν και την Ευρώπη να κινδυνεύσει και να κινδυνεύσει από όλους αυτούς οι οποίοι θέλουν να ζήσουμε σε μία χώρα και σε μία Ευρώπη χωρίς δικαιώματα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς κοινωνικό κράτος και άκρατη ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους. Και όλα αυτά βεβαίως τα έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της. Υπάρχει μια νευρικότητα στη Νέα Δημοκρατία τελευταία όντως, όπως υπάρχει και μια νευρικότητα στο Λαϊκό Κόμμα στην Ευρώπη όσον αφορά τον κ. Βέμπερ».

Για τα θετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ανέφερε ότι «υλοποιούνται μετά την έξοδο από τα μνημόνια, όταν διώξαμε τους δανειστές, όταν η Αριστερά έδιωξε τους δανειστές από τη χώρα, τα μέτρα όλα αυτά έχουν αναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και από τότε σταδιακά υλοποιούνται. Θέλω να πω εδώ ότι υλοποιούνται με βάση τον δημοσιονομικό χώρο, το σχέδιο της κυβέρνησης του οικονομικού επιτελείου και του ίδιου του πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Κράτους τα θετικά μέτρα δεν προέρχονται από δανεισμό, αλλά από πλεόνασμα. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια».

Για την εγκληματικότητα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως «προβλήματα υπάρχουν. Προβλήματα και εγκληματικότητας και παραβατικότητας και, βεβαίως, όλη αυτή η δράση των “μπαχαλάκηδων” και διάφορες ας πούμε καταστάσεις, βεβαίως υπάρχουν. Δεν τα παραβλέπει κανείς. Ωστόσο, είναι μια τεράστια δεξιά ιδεοληψία να παραβλέπει κάποιος τα αίτια, να παραβλέπει το τί συμβαίνει σε μια κοινωνία που έχει και αντιθέσεις, έχει και συγκρούσεις, έχει και αντιφάσεις και να μην μπορεί να διαχωρίσει τί σημαίνει δυσκολία, τί σημαίνει ασυλία.

Ξέρετε, προφανώς όποιος επιχειρεί να σπρώξει όλη τη συζήτηση περί ασφάλειας σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, της ασφάλειας των πολιτών αλλά και της εθνικής ασφάλειας, όποιος επιχειρεί αυτό να το μονοδρομήσει στην δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, προφανώς δεν σκέφτεται σωστά και προφανώς δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Στήθηκε και ένα αφήγημα ότι η Κυβέρνηση ανέχεται, δηλαδή ότι υπάρχει μια αριστερή ιδεοληψία για την ασφάλεια των πολιτών. Νομίζω ότι η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Ότι είναι δεξιά ιδεοληψία όλο αυτό.

Η μάχη με την παραβατικότητα, η μάχη με το έγκλημα από την μεριά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μεθοδική και καθημερινή. Άλλοτε πιο εύκολα, άλλοτε πιο δύσκολα. Και, βεβαίως και με πολύ μεγάλες επιτυχίες οι οποίες συχνά παραβλέπονται, ακριβώς για να εδραιώνεται αυτό το αφήγημα που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και του ΚΙΝΑΛ. Και, τελικά μία επένδυση στο φόβο γενικώς, για άλλη μία φορά που όμως, όπως όλοι ξέρουμε, δεν πέρασε ποτέ στον Ελληνικό λαό, δεν θα περάσει και τώρα».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο Πυροσβεστικό Σώμα υπογραμμίζοντας πως «για τη φετινή αντιπυρική περίοδο το Πυροσβεστικό Σώμα σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε δυνατότητα πόσες ώρες μπορούν να εργαστούν, θα είναι πάρα πολύ ενισχυμένο. Βεβαίως, για να αντιμετωπίσουμε την αντιπυρική περίοδο αυτό είναι ένα κομμάτι της δουλειάς, το ανθρώπινο δυναμικό, και το ουσιαστικό βεβαίως και από κει και πέρα προχωρούμε».

«Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Μάτι, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και εκείνη θα απαντήσει για το τί και για το πώς. Δεν είμαι μία από αυτούς που θέλουν να κάνουν δίκη στον αέρα. Ωστόσο, βεβαίως υπήρχαν θέματα στο νομικό πλαίσιο, ένα πολύπλοκο σχέδιο κι έτσι πραγματικά η χώρα μας όλα τα πολλά χρόνια και τις εποχές των παχέων αγελάδων δεν φρόντισε το σύστημα της Πολιτικής Προστασίας. Όπως όλοι ξέρουμε είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι πολλές στην ενίσχυση και του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βεβαίως με δεδομένο ότι και την Πυροσβεστική έπληξαν τα χρόνια του μνημονίου και σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε υποδομές. Και έτσι έχει τελειώσει η διαβούλευση ενός καινούριου νομοθετήματος το οποίο χρειάστηκε αρκετή δουλειά και μια δύσκολη και επίπονη δουλειά πολλών ειδικών ανθρώπων, ώστε να ενσωματώσουμε τη διεθνή καλή εμπειρία και την ευρωπαϊκή καλή εμπειρία προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα και στον τρόπο που διοικείται η δική μας χώρα. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αμέσως μετά τις εκλογές με σύσταση της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και με όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, καταστολή, αλλά και το στάδιο της αποκατάστασης ενιαία, σε ένα καινούριο νομοθέτημα. Αυτή η περίοδος, η καινούρια αντιπυρική περίοδος που έχει ήδη αρχίσει, βρίσκει ενισχυμένο το Σώμα σε πυροσβεστικά μέσα και σε αυτοκίνητα και σε βάρκες και σε πλοία και σε σειρά ομάδων υποδομής, αλλά βεβαίως και έτοιμο το σύστημα «112», δηλαδή το σύστημα των ειδοποιήσεων», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

 

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα