Υπ. Δικαιοσύνης για Κουφοντίνα: Επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης

Υπ. Δικαιοσύνης για Κουφοντίνα: Επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης

Να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία καλεί το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και τους πολίτες το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα με το οποίο μπήκε «μπλόκο» στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης στηρίζει την απόφαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού υπογραμμίζοντας  ότι ο «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης  κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων» ενώ παράλληλα στρέφει τα βέλη του στους επικριτές της αναφέροντας «πως κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης  κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων.

Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.

Μετά την άσκηση της  αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν  τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία.»

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα