Επίθεση Κοτζιά σε πολίτες για τη συμφωνία των Πρεσπών - βούλωσέ το και άκου χουντικέ

Επίθεση Κοτζιά σε πολίτες για τη συμφωνία των Πρεσπών  - βούλωσέ το και άκου χουντικέ

Έντονο επεισόδιο με πολίτες στο Μόναχο είχε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όταν οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι απειλήθηκε και απευθυνόμενος σε έναν από αυτούς του είπε «βούλωσέ το και άκου χουντικέ».

Tο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια εκδήλωσης που ο ίδιος ήταν ομιλητής στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων κατά το τέλος των ερωτήσεων και ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με τη μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων – ΠΟΣΠΜ και άλλων φορέων κατά του κ. Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον υπουργό να χάνει παντελώς την ψυχραιμία του, να αποκαλεί ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και τελικά να διατάσσει την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κάτω από απειλές, γιουχαρίσματα και σπρωξίματα από παρευρισκόμενους οπαδούς του Σύριζα τα μέλη του ΔΣ «πετάχτηκαν» με την κυριολεξία της λέξεως έξω από την αίθουσα.

Από τη μεριά του σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται ο Νίκος Κοτζιάς να λέει σε πολίτη ότι τον απείλησε και απευθυνόμενος στον ίδιο πολίτη χρησιμοποιεί τις εκφράσεις «άκου χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου».

 

liberal.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα