Θεοδωράκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης να κατεβάσουν τους τόνους

Θεοδωράκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης να κατεβάσουν τους τόνους

Στο βήμα της βουλής με την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού επανήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μεταξύ άλλων, είπε: 

Η Ευρώπη είναι ένα βήμα πριν τις μεγάλες αποφάσεις. Η συζήτηση κάπου αλλού έχει ξεκινήσει. Σε μια γωνιά του κόσμου όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Τί ζήσαμε την Τετάρτη και τί θα ζήσουμε και απόψε; Συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής, που στόχο έχουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων. Αυτή είναι η παλαιομοδίτικη τακτική των αριστερών και των δεξιών κομμάτων. Προσπαθείτε να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των ευρωεκλογών. 

Με ποιον θα συνταχθεί η Ευρώπη; Ο Βέμπερ είναι ταυτισμένος με τον Τραμπ. Εσείς κύριε Τσίπρα με ποιόν είστε; Τί απέγιναν οι Podemos, o Mελανσόν;  

Δεν θα μας προσβάλλει κι εμάς ο ιός του πολακισμού. Κανείς δεν θέλει να θυμάται τη σςυζήτηση. Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα και τον κ.Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους. Θα κάνουμε κανένα ντιμπέιτ; Εμείς είμαστε εδώ πάντως. Να οργανώσουν συζητήσεις όπως θέλουν, αλλά να συζητήσουμε για τις σημαντικές ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας. Χθες, σε μια κρίσιμη στιγμή με την Τουρκία να κλιμακώνει, πήγα στην Τανάγρα, στην ΕΑΒ. Ξέρετε ότι η Τουρκία ξεκινώντας από το μηδέν έχει αναπτύξει πρότυπη αμυντική βιομηχανία; Τί είδα στην ΕΑΒ; Ενα κουρασμένο σύστημα με απογοητευμένα στελέχη, ενώ ταυτόχρονα τα αεροσκάφη κάνουν ουρές για να επισκευαστούν και να συντηρηθούν. Δεν θα πω περισσότερα για τις αδυναμίες μας. Η χώρα χρειάζεται άμεσα αμυντική βιομηχανία. 

»Για μας είναι υποκριτικές οι φωνές που λένε να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και παράλληλα οι χώρες τους πουλάνε όπλα στην Τουρκία. Αυτά και την Οικονομία θα έπρεπε να συζητάμε. Για την οικονομία θα συζητήσουμε και την άλλη εβδομάδα με αφορμή τις παροχές σας. Παροχές τις λένε; Προεκλογικά δώρα; Στόχο έχουν την επανακατάληψη της εξουσίας. Τί ζητάμε από τους πολίτες; Να θυμώσουν. Υπάρχει κι ένας άλλος θυμός. Να μην πέφτουν θύματα του τοξικού θυμού. Ο θυμός για τους ανθρώπους μπορεί να γίνει δύναμη. Να θυμώσουν με την κατάσταση που βιώνουν. Να βρουν λύσεις και να μην επιστρέψουν στα ίδια λάθη. Να ψηφίσουν αυτούς που δεν υποδύονται ρόλους στην πολιτική. Αυτούς που είναι ο εαυτός τους, χωρίς να μετέχουν στο ξεκατίνιασμα. Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι οικονομικό, είναι αμιγώς πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα την οδήγηαε στην χρεοκοπία, και το 2015 την έσπρωξε ακόμη βαρύτερα στην κλίση. Το νέο καθεστώς που ζούμε και το παλιό που ζήσαμε δεν μπορούν να τραβήξουν τη χώρα μπροστά.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα