Καμμένος: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απέρριψαν την πρότασή μου

Είμαστε σε μια περίοδο κρίσιμη για την πατρίδα μας, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία στην Ανατολική Μεσόγειο «έχει φθάσει σε οριακό σημείο», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Σπάρτη, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε μια περίοδο που το έθνος έχει να αντιμετωπίσει από το 1974, από την εποχή του Σισμίκ και την εποχή των Ιμίων».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απέρριψαν την πρότασή του για αναβολή της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του Π. Πολάκη στη Βουλή, καθώς "προτίμησαν να ενισχύσουν την συσπείρωσή τους, παρά να βγούμε όλοι μαζί με κοινή εθνική φωνή, το οποίο είναι απαραίτητο την ώρα που σύμμαχοι και φίλοι, αλλά και όλη η διεθνής κοινότητα, παίρνουν τη θέση της Ελλάδας».

Όπως τόνισε, «η απειλή για την γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι απειλή εισβολής και κατοχής», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ποιος είναι ο ρόλος της Ευρώπης στην οποία συμμετέχουμε, διότι δεν παραβιάζεται μόνο η Κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζεται η ευρωπαϊκή ΑΟΖ και η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και των κοινών συνόρων. Την Ευρώπη, όμως των εθνών-κρατών Όχι την Ευρώπη ενός παράνομου οργάνου, όπως είναι το Eurogroup, την Ευρώπη των δανειστών και της γερμανικής επικυριαρχίας, μια Ευρώπη που υπηρετούν τα μεγάλα κόμματα ως μέλη του ΕΛΚ και του ΕΣΚ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Αριστερά» πρόσθεσε.

Ανέφερε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοίωσης του εθνικού χαρακτήρα στην Ευρωβουλή», την άρνηση κοινού μετώπου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, «που αποτελεί εθνική θέση».

Υπογράμμισε ότι ο ρόλος που θέλουν να διαδραματίσουν οι ΑΝΕΛ στην Ευρωβουλή, είναι εκείνος της εκπροσώπησης των εθνικών θέσεων.

Ο κ. Καμμένος προχώρησε σε απολογισμό του έργου των ΑΝΕΛ ως κυβερνητικού εταίρου και σημείωσε: «Είμαστε το πρώτο κόμμα στη μεταπολίτευση που εγκαταλείψαμε τις υπουργικές καρέκλες όταν προέκυψε το εθνικό θέμα της παράδοσης της Μακεδονίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι επιδίωξη των ΑΝΕΛ είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας «και τώρα ενόψει αυτής της περιόδου μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου, ή όποτε αυτές γίνουν, αλλά και μετά τις εκλογές, αλλά με δυνάμεις και όρους που θα διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα».

Είπε ότι στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των ΑΝΕΛ και στην Ευρωβουλή και στη Βουλή.

«Η κατάσταση στα εθνικά θέματα, αλλά κα η μετατροπή της χώρας σε γεωπολιτική δύναμη στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, απαιτεί να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας» τόνισε ο Π. Καμμένος.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, Βαγγέλη Σπανό, Τάκη Μπαλτάκο και Νίκο Διακομιχάλη.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα