Ορκίστηκε ως νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ορκίστηκε ως νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ο  Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως νέος υπουργός Τουρισμού, μετά από την παραίτηση της κας Έλενας Κουντουρά.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την παραίτησή της στις 3 Μαΐου.

Η είδηση πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού προκάλεσε έκπληξη. 

Ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος να του πει «ευχαριστώ» ο Αλέξης Τσίπρας για την απόφασή του να συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει στην Προοδευτική Συμμαχία, παρά το γεγονός πως αυτό ουσιαστικά διέλυσε το κόμμα του οποίου είναι πρόεδρος: τη ΔΗΜΑΡ. Μετά την απόφαση της 6ης Απριλίου να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στην Προοδευτική Συμμαχία έπεσαν… βροχή οι παραιτήσεις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για deal με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αλλά εκείνος ήταν αποφασισμένος να αποδείξει ότι η απόφασή του ήταν σωστή. Και μπορεί να είχε δηλώσει κατά καιρούς ότι τα αξιώματα δεν τον ενδιαφέρουν, όταν όμως ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση και να γίνει ο νέος υπουργός Τουρισμού, μάλλον δεν μπορούσε να αρνηθεί. Το δέλεαρ ήταν προφανώς πολύ μεγάλο.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, τον περασμένο Απρίλιο αφού ο Θεοχαρόπουλος έδωσε τα χέρια με τον Τσίπρα, ήρθαν από το Κίνημα Αλλαγής, άλλωστε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν εκείνος που μαζί με τη Φώφη Γεννηματά «έφτιαξαν» τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές, συμμετείχε στο Κίνημα Αλλαγής αλλά… ξαφνικά βρέθηκε στην «αγκαλιά» του Αλέξη Τσίπρα και από εκεί στην κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού.

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 40 ετών, Γεωπόνος MSc, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας και κατάγεται από την Βέροια. Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Αγροτουρισμού και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Έχει εργαστεί σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, την οικονομική περιβάλλοντος και την διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.

Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.

Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση διαφωνώντας με την κυβερνητική πολιτική.

Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (2ο και 3ο).

Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Το Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας και διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έως το Γενάρη του 2019. Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από τις 6 Απριλίου 2019 συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικήςσυμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων.

ΝΔ για Θεοχαρόπουλο: Με σλόγκαν το Live your myth in Syriza

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ αναφορικά με την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού.

Η ΝΔ αναφέρει πως “σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι”.

“Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το «live your myth in Syriza»”, τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ για υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου: Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε

Με μια λιτή, αλλά καυστική ανακοίνωση σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην θέση του υπουργού Τουρισμού.

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα