Επιμένει στο debate ο Τσίπρας, Μπαμπούσκα τον χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης

Επιμένει στο debate ο Τσίπρας, Μπαμπούσκα τον χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης

Επιμένει να καλεί σε debate τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον Μπαμπούσκα  και ότι ζητάει debate για κοκορομαχία. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι, τον Παύλο Πολάκη, αλλά και για το αφορολόγητο. Κατήγγειλε με δριμύτητα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας όχι μόνο για την επίθεση του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και για την εμπλοκή του στον επικοινωνιακό χειρισμό της τραγωδίας στο Μάτι από την κυβέρνηση. Ταύτισε δε απόλυτα τον Παύλο Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός θυμίζει μπαμπούσκα, που κρύβει στο τέλος τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Απέρριψε επίσης εκ νέου το αίτημα Τσίπρα για ντιμπέιτ, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει κοκορομαχία και τηλετζόγο μπροστά στην ήττα. Πέταξε μάλιστα πίσω το μπαλάκι στον κ. Τσίπρα, προκαλώντας τον να προκηρύξει εθνικές εκλογές για να πάνε και σε ντιμπέιτ, σχολιάζοντας μάλιστα ότι θα κάνει και τηλεμαχία με το δεύτερο κόμμα, καθώς ο δεύτερο κόμμα θα είναι όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα έχουν μεσολαβήσει οι ευρωεκλογές και θα τις έχει χάσει.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι κόμμα της κρίσης για αυτό θα είναι κόμμα μίας χρήσης” δήλωσε εξάλλου χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τα επιχειρήματα που πρέπει να χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ για να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές. Και θέλησε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ψηφοφόροι να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές, αλλά να αγνοήσουν την κάλπη των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στις 26 Μαϊου οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν σε δύο εκλογικά τμήματα. Εξάλλου επανέλαβε πολλές φορές την πολιτική σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές, αλλά και οι περιφερειακές. Ειδική μνεία έκανε μάλιστα στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τονίζοντας ότι πρέπει να εκλεγεί “απέναντι στη θλιβερή παρουσία της Δούρου”. 

Επίθεση εξαπέλυσε στο ΣΥΡΙΖΑ και για τις επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο του, σχολιάζοντας μάλιστα για την περίπτωση του Πέτρου Κόκκαλη ότι: “Έχω κουραστεί να ακούω για τον αγωνιστή του εμφυλίου παππού Κόκκαλη αλλά τον πατέρα Κόκκαλη που έχει ταυτιστεί με τη διαπλοκή στην Ελλάδα τον έχει ξεχάσει τελείως”.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα συμπόρευσης στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήνυμα κατά της αποχής και της ψήφου διαμαρτυρίας, ενώ κάλεσε τους νέους να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Ζήτησε ενότητα από όλα τα στελέχη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι στην τελική ευθεία θα ενταθούν οι επιθέσεις από το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλησε όμως να εμφανιστεί και γενικότερα ενωτικός, επαναλαμβάνοντας: “Οι αντίπαλοί μας κραυγάζουν «ή εμείς ή αυτοί» και «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν. Αντίθετα, αρχίζουμε με όλους.” 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα