Περιοδείες από τους αρχηγούς πριν από τη σύγκρουση στη Βουλή

Περιοδείες από τους αρχηγούς πριν από τη σύγκρουση στη Βουλή

Στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές εισέρχονται τα κομματικά επιτελεία με το κλίμα της πόλωσης και της τοξικότητας να είναι εκείνα που κυριαρχούν. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιήσουν τα επόμενα 24ωρα περιοδείες πριν από την σύγκρουση που θα έχουν στην βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη και την οποία ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου επιχειρεί μέσω παροχών να ανεβάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις κάλπες με την αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να αποδομήσει τα κυβερνητικά μέτρα.

Στην Κρήτη μαζί με τον Πολάκη

Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας που έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης αλλά και αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού καθώς οι δύο άντρες ήταν μαζί στην περιοχή «Ροδάκινο» της  Κρήτης. Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται στο νότιο Ρέθυμνο και στο οποίο γνωρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παύλο Πολάκη πριν από μερικά χρόνια.

Μαζί θα είναι και κατά την διήμερη περιοδεία που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε Ηράκλειο και Χανιά, άλλωστε το προανήγγειλε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης μέσω Facebook. «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.30 το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο στα Χανιά.  Όλοι εκεί ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ, όση λάσπη και να ρίξετε ,όσες ψεύτικες δημοσκοπήσεις και να βγάλετε .Ο λαός ξέρει και ποιος τον χρεωκόπησε και ποιος ξανάστησε τη χώρα στα πόδια της προστατεύοντας τους αδύναμους και κόβοντας το κλέψιμο !

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να περάσει τις διακοπές του μαζί με τον Παύλο Πολάκη ήταν ένα μήνυμα προς την κοινοβουλευτική του ομάδα ενόψει της συζήτησης στην βουλή. Το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές πήραν δημόσια ξεκάθαρες αποστάσεις από την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού υγείας απέναντι στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, προκάλεσε ανησυχία στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Το επικοινωνιακό επιτελείο θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να αλλάξει την ατζέντα ποντάροντας στην παροχολογία αλλά και ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Όπως με το "δώρο Χριστουγέννων", το "ξεπερασμένο 8ωρο" και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα...» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

«Γαλάζια» συσπείρωση

Με διττό στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί μέχρι τις κάλπες της 26ης Μαΐου. Από την μία θα επικοινωνεί το πρόγραμμα της ΝΔ στις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει και από την άλλη θα ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση κάτι που θα πράξει το Σάββατο κατά την συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής, την τελευταία πριν από τις ευρωεκλογές.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εφ όλης σύγκρουση που θα έχει με τον πρωθυπουργό στη βουλή. Το επικοινωνιακό επιτελείο θεωρεί την συζήτηση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ο αρχηγός να αποδομίσει όλα τα κυβερνητικά επιχειρήματα, να ταυτίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη αλλά και να καταδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα όπως ισχυρίζεται. «Εμείς, στη Βουλή δεν θα μιλήσουμε βέβαια μόνο για τον κ. Πολάκη. Αλλά για μένα η πρόταση μομφής ήταν μια ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε κάποιο ελάχιστο κώδικα αξιών, επιτέλους, στην πολιτική. Να μη θεωρούμε ότι όλα μπορούν να γίνονται και ότι όλα μπορούν να λέγονται» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.  

Στην Πειραιώς θέλουν νίκη με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές προκειμένου να αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει άμεσα στην λαϊκή ετυμηγορία. Με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεση τους εκτιμούν πως η εκλογική νίκη του κόμματος είναι μη αναστρέψιμη και ο μόνος τους προβληματισμός είναι στην συμμετοχή καθώς παραδοσιακά τις ευρωεκλογές τις χαρακτηρίζει η «χαλαρή ψήφος».

Ωστόσο πιστεύουν πως λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου που έχουν τοπικό χαρακτήρα θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων. «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και θα πουν ένα «ως εδώ» στον Τσίπρα. Εγώ θέλω μια μεγάλη διαφορά, μια πλατειά και ευρεία νίκη της ΝΔ και μια απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1/

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα