Μήνυμα σε Τσίπρα το άδειασμα κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη

Μήνυμα σε Τσίπρα το άδειασμα κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη

Παρά το γεγονός ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο επιχείρησε χθες να αλλάξει την ατζέντα φέρνοντας στο προσκήνιο την οικονομία και τις εξαγγελίες του επόμενου διαστήματος, η «Πολακειάδα»,  συνεχίστηκε και χθες. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο για το Μαξίμου, το οποίο την Τρίτη διακριτικά επιχείρησε να τον μαζέψει αλλά δεν ήταν αρκετό. Μετά τους Νίκο Φίλη, Γιάννη Μπαλάφα και Στέλιο Κούλογλου, χθες ήταν η σειρά του Ανδρέα Ξανθού, του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Ευκλείδη Τσακαλώτου να εκφράσουν δημόσια την αποδοκιμασία τους.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης χθες επανήλθε με νέο σημείωμα στο facebook δίνοντας αυτή τη φορά μια απάντηση στην εσωκομματική κριτική και ιδίως σε όσα δημόσια είπε ο Νίκος Φίλης για το «ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο σημείωμά του αναφέρει πώς εννοεί ο ίδιος το ηθικό πλεονέκτημα και το ήθος της Αριστεράς και μεταξύ άλλων γράφει, ότι σημαίνει «να μη φοβάσαι να εκτεθείς γι αυτά που πιστεύεις ,να σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνει ο αντίπαλος, να στηρίζεις το κόμμα σου και τα μέλη του, να υπερασπίζεσαι τα μέτωπα και τους συμμάχους σου, ασκώντας όταν χρειάζεται την πιο σκληρή κριτική εκεί που πρέπει».

Το ποτήρι ξεχείλισε

Το θέμα δείχνει να έχει ξεφύγει από το στενό ζήτημα μιας άστοχης δήλωσης και της διαχείρισής της στη συνέχεια, και  έχει μετατοπιστεί στον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό και τις θορυβώδεις δημόσιες παρεμβάσεις του που κατά κανόνα επιτρέπουν στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα και δημιουργούν εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Είναι κοινό μυστικό ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί πλέον δυσανασχετούν με τον τρόπο και το ύφος που ο Παύλος Πολάκης εκπροσωπεί την κυβέρνηση και παρεμβαίνει στην πολιτική επικαιρότητα. Το γεγονός ότι διάφορα κορυφαία στελέχη τα τελευταία εικοσιτετράωρα βγήκαν να τον αποδοκιμάσουν παρά την κάλυψη του πρωθυπουργού, δηλώνει ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και η διαμάχη Πολάκη - Κυμπουρόπουλου στάθηκε η αφορμή αυτό να εκφραστεί και δημόσια.

Κυρίως, το  δημόσιο «άδειασμα» εκ μέρους των Φίλη και Τσακαλώτου που προφανώς εκφράζει πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από την κεντρώα πτέρυγα και τους 53, δείχνει να αποτελεί μήνυμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ή αλλιώς κάλεσμα να θέσει υπό έλεγχο τον συγκεκριμένο υπουργό.

Τσακαλώτος - Ξανθός

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος τελευταίως έχει πυκνώσει τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις παρεμβάσεις με εσωκομματικά μηνύματα, διεκδικώντας μεγαλύτερο ρόλο στα πράγματα, με τη χθεσινή του δήλωση εμφανίστηκε να αδειάζει τον Παύλο Πολάκη όχι τόσο για την ουσία της τοποθέτησής του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου καθώς όπως είπε και ο ίδιος βρήκε τη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ «υπερβολικά νεοφιλελεύθερη». Αλλά για την έλλειψη μέτρου στις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που συχνά χαρακτηρίζονται από έναν «καφενειακό», «οπαδικό», «κουτσαβάκικο» λόγο, με  μόνιμη τη διάθεση επίδειξης ανδρείας και «μαγκιάς» και σε βάρος των πολιτικών επιχειρημάτων. Η πολιτική αντιπαράθεση εκ των πραγμάτων είναι σκληρή και αυτό είπε επί της ουσίας χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας όμως, πώς πρέπει να υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές.

Επιπλέον, αίσθηση έκανε ότι και ο χαμηλών τόνων υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός το έργο του οποίου στο υπουργείο βρίσκεται μονίμως στη σκιά της «ανοικονόμητης» παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού, χθες αποδοκίμασε κι εκείνος με την σειρά του τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι η δήλωσή του ήταν άστοχη και κυρίως αχρείαστη αφού επέτρεψε στη ΝΔ την αλλαγή ατζέντας, την απειλή με πρόταση μομφής, κ.λπ.

Πλέον είναι φανερό πως η ΝΔ έχει βρει το αδύνατο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν υπάρξει ένας φραγμός από ψηλά θα συνεχίσει να «ερεθίζει» τον ευέξαπτο υπουργό, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Αν μετά το Πάσχα καταθέσει τελικώς πρόταση μομφής κατά του υπουργού, ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης όπως διεμήνυσε, το βέβαιο είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα συνεχίσει να στοχεύει και να προκαλεί τον Παύλο Πολάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα