Κυμπουρόπουλος για Παύλο Πολάκη: Θα τον έβαζα κάτω να κάνω διάλογο, να δω τι θέλει να πει

Κυμπουρόπουλος για Παύλο Πολάκη: Θα τον έβαζα κάτω να κάνω διάλογο, να δω τι θέλει να πει

Το πόσο τον επηρέασαν οι επιθετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για το διορισμό του στο «Αττικόν» σχολίασε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υποψήφιος ευωβουλευτής με τη ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Όπως είπε περισσότερο τον ενόχλησε η ουσία της δήλωσης, παρά το ύφος.

«Η ουσία. Δεν έχει να κάνει με ονόματα. Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μην γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες. Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα» είπε.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος θα ήθελε να μιλήσει με τον Παύλο Πολάκη. «Θα τον έβαζα κάτω, θα καθόμουν να κάνω διάλογο, να δω τι θέλει να πει. Η προσωπική επαφή, λόγω και ειδικότητας ανοίγει πόρτες. Θα τον άκουγα τι έχει να πει. Ήθελα να ακούσω τι έχει να πει και τι έχει να δώσει κάτω από την πολιτική του στάση. Να το βάλει ως πολιτικό ζήτημα. Να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει».

Κληθείς να σχολιάσει πώς ένιωσε όταν είδε την ανάρτηση του Πολάκη είπε: «Η ουσία όλων των συζητήσεων είναι να μείνουμε στις συζητήσεις που έχουν γίνει από τη Μεγάλη Δευτέρα και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Σήμερα είπαμε αυτά. Αύριο όμως τι κάνουμε; Θέλουμε να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι; Δεν έχει σημασία ένας διορισμός σε μία θέση, έχει η πορεία, το πώς ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος για να φτάσει σ’ αυτή τη θέση και πώς τον βοηθάει το κράτος για να είναι αυτός ο άνθρωπος ενεργός πολίτης» είπε αρχικά.

Για πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι θα περίμενε μια «πιο σταράτη, πολιτική στάση. Όλα αυτά πρέπει να στήνονται σε ένα σύνολο κοινωνικού κράτους, κοινωνικού ιστού που έχει αρχή, μέση και τέλος. Η στιγμή δημιουργεί διαστρεβλώσεις» είπε.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή η πορεία του δεν θα σταματήσει από τη γνώμη ενός ανθρώπου.

«Για μένα, είναι μία άποψη ενός πολίτη. Τυχαίνει να είναι υπουργός. Δεν θα σταματήσει η πορεία μου από τη γνώμη ενός ανθρώπου. Έτσι την εκλαμβάνω. Εννοείται ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτό που ειπώθηκε για τα ΚΕΠΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Όταν βλέπω ανθρώπους, μιλάω ως γιατρός, και μου λένε γιατί μου το κόψανε ενώ το έπαιρνα 10 χρόνια το επίδομα; Θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν τα ΚΕΠΑ. Να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αναπηρία. Όταν έχω προσωπικό βοηθό γίνομαι 100% λειτουργικός. Όταν δεν έχω είμαι 0% λειτουργικός. Άρα, τι ποσοστό αναπηρίας έχω;»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα