ΝΔ: Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι το χειρότερο που έχει έρθει στη Βουλή

Η σημασία που δίνει η ΝΔ στα θέματα παιδείας με αφορμή το συζητούμενο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτυπώνεται στη Βουλή, όπου σήμερα τοποθετήθηκαν οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και αύριο, Τρίτη, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ΝΔ τάσσεται κατά των αλλαγών στον ακαδημαϊκό χάρτη, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως το χειρότερο νομοσχέδιο για την παιδεία που έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. 

Για «ακρότητες που δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης» έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «Τζουμπέ του 2Ιου αιώνα», ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τον αποκάλεσε «πολιτικάντη της δεκαετίας του ‘60» και «σύγχρονο Μαυρογιαλούρο», ο οποίος για λίγες ψήφους υπόσχεται πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη. 

Ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πως δέχονται αδιαμαρτύρητα το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε πως μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η νομοθετική πρωτοβουλία Γαβρόγλου. «Πώς δεν ορθώνεστε εσείς της συμπολίτευσης να πείτε στοπ στον κ. Γαβρόγλου; Όλα αυτά είναι ακρότητες που δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης», είπε και πρόσθεσε πως όποιες πρακτικές Μαυρογιαλούρου κι αν ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές. Διαμήνυσε δε, ότι η ΝΔ δεν δεσμεύεται από τα τετελεσμένα.

Εξίσου οξύς ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης που ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αλλεργία σε οτιδήποτε καθορίζει την εθνική ταυτότητα. «Την ώρα που στη Γαλλία λένε ότι τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά αποτελούν μνημείο πολιτισμού και πρέπει να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας έρχεστε και κάνετε το αντίθετο. Το κάνετε γιατί έχετε αλλεργία σε οτιδήποτε καθορίζει την εθνική ταυτότητα», είπε και συμπλήρωσε:

Έχετε αναφυλαξία σε οποιουδήποτε είδους αξιολόγηση, θέλετε όλα να τα πάτε προς τα κάτω, ενώ είναι παράδειγμα προς αποφυγή τα ελληνικά που μιλάει πρωθυπουργός, θέλετε όλοι να μιλάμε τέτοια ελληνικά, είναι ένα ντροπιαστικό νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια τομεάρχης Νίκη Κεραμέως κατήγγειλε ότι ο υπουργός Παιδείας κάνει δεκτές βουλευτικές τροπολογίες με τις οποίες ιδρύονται πανεπιστημιακές σχολές. Όπως είπε, με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης και αποδέχθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου ιδρύεται τμήμα μουσειολογίας στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα την Έδεσσα, ενώ με άλλη τροπολογία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα που επίσης έκανε επίσης, δεκτή ο υπουργός ιδρύεται σχολή αγροτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος.

Η κ. Κεραμέως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το νομοσχέδιο σε προεκλογικό όχημα εξυπηρέτησης ρουσφετιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναρωτιόμαστε αν η απόφαση του υπουργού εξαρτάται από τα εκτιμώμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα