ΑΝΕΛ: H visa έγινε τελικά μίζα; Αναρωτιέται ο ελληνικός λαός

ΑΝΕΛ: H visa έγινε τελικά μίζα; Αναρωτιέται ο ελληνικός λαός

Ερωτήματα για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας θέτει ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης τονίζοντας ότι «τυχόν μεθοδεύσεις συγκάλυψης ισοδυναμούν με συνενοχή και υπονομεύουν τη Δημοκρατία»

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει χαρακτηριστικά : «H visa έγινε τελικά ''μίζα''; Αναρωτιέται ο ελληνικός λαός. Αναρωτιόμαστε όλοι, αφού απαγορεύεται με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 810/2009 να επιτρέπει το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει τις visa υπεργολάβος, γιατί τελικά φαίνεται να το επέτρεψε; Γιατί, ενώ φαίνεται το αντικείμενο της σύμβασης να είναι δεκάδες εκατομμύρια, στην προκήρυξη υποβαθμίζεται μόλις σε 15 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί στην ευρωπαϊκή προκήρυξη γραφόταν, ότι δεν θα υπάρξει υπεργολάβος, ενώ στην ελληνική ότι θα υπάρξει; Γιατί δεν υπήρξε καν οικονομική προσφορά από τις διαγωνιζόμενες εταιρείες;».

«Αναρωτιόμαστε, ακόμα, για ποιο λόγο επικοινωνούσε η εργολήπτρια εταιρεία με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, με email, υποδεικνύοντας ίσως τις προδιαγραφές προκήρυξης του διαγωνισμού. Στην υπόθεση θα υπάρξουν εξελίξεις. Το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη. Τελικά επί Υπουργίας Νίκου Κοτζιά ευχόμαστε η visa να μην έγινε «μίζα».Κατόπιν όλων αυτών, τυχόν μεθοδεύσεις συγκάλυψης ισοδυναμούν με συνενοχή και υπονομεύουν τη Δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του.

 

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα