ΝΔ για Μαρινάκη: Ρωτάμε ευθέως Τσίπρα και Παππά αν ισχύουν αυτά που είπε

ΝΔ για Μαρινάκη: Ρωτάμε ευθέως Τσίπρα και Παππά αν ισχύουν αυτά που είπε

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm.

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε, μεταξύ άλλων:

«Όταν έγινε ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εμείς είχαμε επαφή με τον Νίκο Παππά. Τον Γενάρη του 2016 ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ηγεσία της ΝΔ και είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Τσίπρα, ενώ εμείς στηρίζαμε την πρωτοβουλία για τον διαγωνισμό. Είχαμε άριστη σχέση με τον Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Παππάς απευθυνόταν πάντα στον πρωθυπουργό. Θέλαμε την αναγνώριση της νομιμότητας του διαγωνισμού.

Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση ο Παππάς μας μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε την πρώτη δόση, ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο πότε θα επιστραφούν τα χρήματα. Εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ. Εμείς πληρώσαμε το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ στις 26 Ιανουαρίου και τότε δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί μαύρου χρήματος.

Μου ζήτησε όμως και μία άλλη χάρη ο Νίκος Παππάς, ως αίτημα του ίδιου του πρωθυπουργού. Μου ζήτησε να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω ως δάνειο το ποσό της πρώτης δόσης, για να έχει κανάλι. Εμείς είχαμε κάνει πολλά ραντεβού με τον υπουργό όπου του εξήγησε ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να δώσω τα χρήματα υπό μορφή δανείου».

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα