ΚΚΕ: Ο Τσίπρας φτιάχνει τυχοδιωκτική συμμαχία με γυρολόγους και απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας φτιάχνει τυχοδιωκτική συμμαχία με γυρολόγους και απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

«Όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε, ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ.

«Πρόκειται για μια συμμαχία που θέλει να εγκλωβίσει το λαό σε μια κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να κρύψει την ταύτιση μαζί τους στην πολιτική της φτωχοποίησης του λαού και των μνημονίων διαρκείας της Ε. Ε, που τροφοδοτεί την ακροδεξιά και το φασισμό», προσθέτει.

 

«Αυτή η ταύτιση φάνηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους και οι δύο αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε για ΌΛΑ τα αδικήματα - κι όχι για μερικά - οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται, όπως οι απλοί πολίτες, να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ερμηνεία του Συντάγματος και να πάψει ο αποφασιστικός ρόλος της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


Πηγή: enikos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: