Πικραμμένος: Φαρσοκωμωδία με κακό συγγραφέα η υπόθεση Novartis

Πικραμμένος: Φαρσοκωμωδία με κακό συγγραφέα η υπόθεση Novartis

«Φαρσοκωμωδία» με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Πικραμμένος δήλωσε βέβαιος πως η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον κλάδο του φαρμάκου, προκειμένου να πλήξουν αντιπάλους τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ανώτατος δικαστικός άφησε αιχμές για τα στοιχεία βάσει των οποίων ερευνήθηκαν δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο ίδιος. Σημείωσε πως εάν είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

«Δεν έχω κάνει εισαγγελεύς […] αλλά αν ήταν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή», είπε, προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες τα πραγματικά φαινόμενα ανομίας στον χώρο του φαρμάκου μένουν απείραχτα.

Σημείωσε δε με νόημα πως η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέγει με μεγάλη προσοχή τα πρόσωπα που τοποθετεί σε ανώτατες δικαστικά αξιώματα, καθώς ίσως κάποτε κληθούν να διοικήσουν προσωρινά την χώρα, όπως συνέβη στον ίδιο το 2012.

Ο κ. Πικραμμένος επισήμανε πως η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες διότι έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τρέφοντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς.

«Έριξε σταγόνες σε όλη την ελληνική κοινωνία, χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς», είπε.

Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Πικραμμένος ανέφερε πως αισθάνεται «μεγάλη αδικία», καθότι ενώ το 2012 εργάστηκε για να σώσει την χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή». Η έρευνα σε βάρος του έχει κλείσει, αφού δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο.

Προσέθεσε πως έως τώρα δεν έχει λάβει συγγνώμη από οποιοιδήποτε κυβερνητικό στέλεχος για την ανάμειξη του ονόματός του. «Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς».


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα