Στο κόκκινο η πολιτική πόλωση: Σκάνδαλο ή σκευωρία η υπόθεση Novartis

Στο κόκκινο η πολιτική πόλωση: Σκάνδαλο ή σκευωρία η υπόθεση Novartis

Με δικογραφίες στη Βουλή προς διερεύνηση υποθέσεων, αλλά και έντονη σκανδαλολογία κινείται η πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών σε Κουμουνδούρου και Πειραιώς, «φωτογραφίζοντας» εν μέρει την προεκλογική ατζέντα των επόμενων μηνών ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών και κυρίως των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν.

Η πόλωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έχει χτυπήσει «κόκκινο» με αφορμή την υπόθεση Novartis αλλά και τις κατηγορίες εκ μέρους της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «υπόθεση Πετσίτη», και έρχεται ως συνέχεια της σκληρής αντιπαράθεσης που προηγήθηκε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Με σκληρές επιθέσεις εκατέρωθεν και καθημερινές ανακοινώσεις και διαρροές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση δείχνουν να οδηγούν τη χώρα σε μια άτυπη μαραθώνια προεκλογική περίοδο με στόχο τη συσπείρωση της κομματικής βάσης, την ετοιμότητα του μηχανισμού για διεξαγωγή ανά πάσα στιγμή εθνικών εκλογών και, εντέλει, τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Την ίδια στιγμή, πολλοί εκτιμούν ότι η πόλωση των τελευταίων εβδομάδων ρίχνει περισσότερο νερό στο μύλο των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών. 

Σκάνδαλα και σκευωρίες: Σύγκρουση με ίδια «όπλα»

Με σχεδόν ίδιες κατηγορίες αλλά και γραμμή υπεράσπισης τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία με το Κίνημα Αλλαγής επιχειρούν να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους καθώς όλοι επιτίθενται με τη λέξη «σκάνδαλο» και αμύνονται με τη λέξη «σκευωρία».

Ωστόσο, στην παρούσα φάση το στρατηγικό πλεονέκτημα φαίνεται πως το έχει η κυβέρνηση, καθώς η dδικογραφία για την υπόθεση της Novartis έχει ήδη φτάσει στη Βουλή, ενώ στην αντίπερα όχθη η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ έχουν σηκώσει ψηλά την υπόθεση Πετσίτη φέρνοντάς την στη Βουλή με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης.

Κυβέρνηση: Η Novartis το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους- Σκευωρία και Fake News η δήθεν υπόθεση Πετσίτη - Αρτεμίου

Η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis θεωρεί πως ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ενώ στις κατηγορίες για την υπόθεση Πετσίτη -Αρτεμίου κάνει λόγο για σκευωρία και fake news.

«Δεν πρόκειται να βρείτε τίποτε μεμπτό σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία δίνει δείγμα γραφής σεβασμού του νόμου και του δημοσίου συμφέροντος, και μάχης κατά της διαφθοράς», σημείωσε με έμφαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τη δήθεν, όπως είπε, υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου και τη δήθεν, όπως σημείωσε, εμπλοκή της γ.γ. κατά της Διαφθοράς Αν. Ξεπαπαδέα, για την οποία ειδικότερα παρατήρησε ότι κάτι καλό θα κάνει και δέχεται τέτοιες υποθέσεις. 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για την υπόθεση Novartis, «μιας υπόθεσης που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος».

«Οι ίδιοι», συνέχισε,  «που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη δε δίστασαν από την πρώτη στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες.

«Προφανώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι», σχολίασε επιπλέον, «καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται».

ΝΔ: Οικονομικό σκάνδαλο η «υπόθεση Πετσίτη» - Η Novartis είναι η μεγαλύτερη σκευωρία που έζησε ο τόπος

Από την πλευρά τους στη Βουλή φέρνουν την υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου-Ξεπαπαδεά η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και διαπλοκή, ενώ η Πειραιώς χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ως τη μεγαλύτερη σκευωρία που έζησε ο τόπος.

H ΝΔ υποστηρίζει πως πριν από 14 μήνες η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, προσθέτοντας πως «έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς. Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν».

Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για μια χρεοκοπημένη σκευωρία η οποία επανέρχεται ως φάρσα.

«Επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, ”άκουσα”, ”μου είπαν”, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Επιπλέον επιτίθεται και αυτό με τη σειρά του στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη φέρνοντας, όπως και η ΝΔ, το θέμα τη Βουλή.

«Το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου» αναφέρει στην ερώτησή του ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου 

Επίσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σε ερωτηση που κατεθεσε στο κοινοβούλιο ζητα εξηγήσεις απο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχαλη Καλογηρου για τις «διαπλεκόμενες σχέσεις της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της διαφθοράς κας Ξεπαπαδέα».

«Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται» απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα