Κουτσούμπας: Λαϊκή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Κουτσούμπας: Λαϊκή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες και εδώ στην Εύβοια" τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην Χαλκίδα.

Όπως ανέφερε, αυτό σημαίνει να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ", να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα "και οι δύο πόλοι του αστικού συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, που σε κάθε φάση, δίνουν χέρι βοηθείας στο σύστημα", υπογραμμίζοντας, στη συνέχεια, "κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος".

Είπε ότι πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει "λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες - μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή", σημαίνει "ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια και Δήμο και ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται και στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της".

Υπενθύμισε τους πολύχρονους δεσμούς του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους και τον λαό της Εύβοιας, τους αγώνες του Κόμματος για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, εξέφρασε την διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων στον καταυλισμό προσφύγων της Ριτσώνας "που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις και την ανασφάλεια, και οι οποίοι έχουν μεγάλη συμβολή στη στήριξη των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τα οποία, η πολιτική της ΕΕ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρατάει εγκλωβισμένα στη χώρα μας, την ώρα που οι ίδιοι ζητάνε να πάνε σε άλλες χώρες, στις χώρες προορισμού τους".

Όπως είπε "στη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, και στη δήθεν «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ, και ο νομός της Εύβοιας μετατρέπεται, όπως λένε όλοι τους, σε ενεργειακό κόμβο", αλλά όλοι προσπαθούν να κρύψουν ότι η μετατροπή του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας σε εμπόρευμα έχει ως επιπτώσεις την άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και την ίδια στιγμή την καταδίκη του λαού σε ενεργειακή φτώχεια και παγωμένα σπίτια με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος και τις εκατοντάδες διακοπές ρεύματος στα λαϊκά σπίτια.

 

"Η «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα και η «βιώσιμη ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη, είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Σερβιρισμένη με μπόλικη κοροϊδία, για να κρύψουν και οι δύο, τον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα της" σημείωσε, αναφέροντας ότι στην Εύβοια "η όρεξη των βιομηχάνων, των ομίλων -για περισσότερα κέρδη, που θα προκύψουν από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων- έχει ανοίξει από τη φιλοεργοδοτική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία βέβαια εγγυάται και η ΝΔ".

 

Μίλησε για τους κινδύνους που απειλούν τη δημόσια υγεία από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την περιοχή Αγίας Ελεούσας-Δοκού, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ανακούφιση παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και δύο μήνες και πρόσθεσε "αυτό που απαιτείται τώρα και χωρίς χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας και του Δήμου, είναι να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των κατοίκων".

 

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση με την οποία εξελίσσεται η κατάσταση στο Μαντούδι, έξι μήνες μετά τη μεγάλη πλημμύρα που κόστισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "για άνευ ορίου παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών", στη Δημοτική Αρχή που δεν έχει αποστείλει ακόμα τις αιτήσεις αποζημιώσεων στο Υπουργείο και στην Περιφερειακή αρχή της ΝΔ που ξεκινάει τώρα τις αυτοψίες για τους δασικούς και αγροτικούς δρόμους, σούδες και ποτάμια.

 

Ο Δ. Κουτσούμπας προειδοποίησε για "το επόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με κάποια επόμενη πυρκαγιά, που σύμφωνα με καταγγελίες, οι πυροσβέστες δεν θα μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν τη φωτιά, γιατί οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν αποκατασταθεί, είναι ακόμα κλειστοί, είναι μπροστά μας" και πρόσθεσε οτι εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που για την Εύβοια έχει ήδη ξεκινήσει λόγω της μορφολογίας του εδάφους της και των ανέμων απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος σε προσωπικό και μέσα, για την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων ενεργειών πρόληψης και για την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων.

Είπε ακόμα ότι αν δε διεκδικηθούν και δε γίνουν μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία "το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας κινδυνεύει να μείνει ένα κουφάρι, με πολλά προβλήματα, όπως και το σημερινό"

Ανέφερε ότι στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Εύβοιας εντάσσεται και η συζήτηση για τη χωροθέτηση του λιμανιού της Χαλκίδας.

Όπως είπε, στο στρατηγικό αυτό σχέδιο μεγαλύτερης διείσδυσης του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή και άξονες του οποίου ανέπτυξε στην ομιλία του, "συμπλέουν όλες οι αστικές δυνάμεις, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις"

Τόνισε ότι από την άλλη μεριά "οι εργαζόμενοι γενικά -και ειδικότερα όσοι εργάζονται στα λιμάνια- θα ζουν με μισθούς καθηλωμένους, αναντίστοιχους από την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας, με την ψαλίδα κερδών - μισθών συνεχώς να μεγαλώνει, με εργαλεία τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας".

"Η συζήτηση περί ανάπτυξης αποτυπώνει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχει, όχι μόνο η Εύβοια, αλλά ολόκληρη η χώρα. Με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με τον πλούτο να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για ισόρροπη ανάπτυξη που να αξιοποιήσει και να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής. Να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, εξαλείφοντας την ανεργία και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραγωγική δραστηριότητα, μέτρα για την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας, για την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Το ΚΚΕ έχει τέτοιο σχέδιο. Και αυτό βάζει για συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους στο λαό" πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

"Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά; Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν' ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών; Η δική μας απάντηση είναι αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ παντού και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές" κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα