ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Δημήτρρη Καιρίδη τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μια τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια και την ίδια ώρα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Δημ. Καιρίδης, ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία σκέτο».

Και προστίθεται: «Σε συνέντευξή του στο Action 24 λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά: "Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι... Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο... Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια...". Πόσα ψέματα, πόση υποκρισία και πόση πατριδοκαπηλία έχει πουλήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού και της Ακροδεξιάς; Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης και βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Η υποκρισία και το ψέμα όμως έχουν κοντά ποδάρια».

Πηγή: enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ