Σκουρλέτης σε Τσίπρα: Μετά απ’ αυτό μπορείς να πας σε εκλογές

Ενθουσιασμένοι εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση στο Γαλάτσι για την Προοδευτική Συμμαχία. Η ατάκα που είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τις εκλογές και το όλο νόημα χαμόγελο που έσκασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν τον άκουσε.

Το κλίμα ήταν άκρως πανηγυρικό το βράδυ του Σαββάτου (06.04.2019) στο κλειστό του Γαλατσίου, όπου έγινε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε εν μέσω αποθέωσης και ο Πάνος Σκουρλέτης φρόντισε να του… ρίξει πάσα για τις εκλογές.

Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο χώρο της εκδήλωσης και αφού χαιρέτισε πολλούς από τους παρευρισκόμενους, πήρε τη θέση του ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο πρωθυπουργός έμεινε εντυπωσιασμένος από την εκδήλωση αφού, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι διοργανωτές είχαν υπολογίσει ότι ο κόσμος που θα πήγαινε στο Γαλάτσι θα ήταν περίπου 4.000. Αλλά οι υπολογισμοί τους αναφέρουν πως στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων βρέθηκαν τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι.

Χαμογελαστός και χαλαρός, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε τις ομιλίες που προηγήθηκαν πριν από τη δική του. Σε κάποια στιγμή, ο Πάνος Σκουρλέτης έσκυψε και είπε τον πρωθυπουργό: «Μετά από αυτή τη συγκέντρωση, μπορείς να πας και σε εκλογές».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένα… χαμόγελο όλο νόημα. Αλλά ως εκεί. Δεν θέλησε να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του για το πότε σκέφτεται να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Στο Γαλάτσι, εκτός από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε σχεδόν… όλο το υπουργικό συμβούλιο, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές του κόμματος και στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας που λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει τα χέρια με τον Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία. Αλλά και άνθρωποι που δεν είναι (ακόμα ίσως) σε ψηφοδέλτια ή… ευρωψηφοδέλτια, όπως η αργυρή Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος στην Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη.

Όλοι οι παραπάνω ήταν… φυσικές παρουσίες. Εκείνο που εξέπληξε πολλούς ήταν η εμφάνιση του… Πάπα. Όχι, ο Ποντίφικας δεν βρέθηκε στο Γαλάτσι. Αλλά στα video wall που είχαν στηθεί για την εκδήλωση έπαιξε video από την ομιλία του σε δημοσιογράφους ενώ επέστρεφε στη Ρώμη από το Μαρόκο, όπου είχε κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και είχε προτείνει να δοθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό το Νόμπελ εξαιτίας μιας φράσης που του είχε πει για το προσφυγικό.

 

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ